DTS Play-Fi komt naar producten van Hisense, Sharp en Loewe

11 maart 2021 1 Minuut 1 Reacties
DTS Play-Fi header

DTS Play-Fi is een platform voor het draadloos streamen van audio dat al een paar jaar bestaat, maar pas sinds vorig jaar zien we het logo wat meer terug op producten. Dit jaar gaan nog meer fabrikanten met het platform aan de slag, waaronder Hisense, Sharp en Loewe.

In 2019 lanceerde Philips zijn eerste producten met DTS Play-Fi. Het merk heeft inmiddels verschillende televisies op de markt die Play-Fi ondersteunen en twee draadloze speakers die van het platform gebruikmaken. Dit jaar gaan nog drie fabrikanten met het platform aan de slag.

Review Philips W6505 en W6205 1
Lees ook

Review: Philips W6205 en W6505 speakers met DTS Play-Fi en Ambilight

Hisense en Loewe brengen later dit jaar hun eerste producten met DTS Play-Fi op de markt. Hisense kiest voor de tweede helft van 2021, terwijl Loewe zijn producten in de eerste helft van 2021 op de markt brengt. Ook Sharp heeft inmiddels bevestigd met het platform aan de slag te gaan, maar wanneer de eerste producten verschijnen is nog niet bekend.

Hoewel DTS Play-Fi de mogelijkheid biedt om draadloze surround sound te activeren is dit op de producten van Philips momenteel nog niet mogelijk. Daar zou volgens het bedrijf zelf wel aan gewerkt worden. Loewe en Hisense hinten hier in hun aankondigingen ook op. Zo spreekt Loewe over “surround sound” en Hisense over “home theater and whole-home audio”.

DTS Play-Fi is te vinden op verschillende producten, waaronder televisies, receivers, versterkers en luidsprekers. Het platform biedt tal van functies voor het streamen van audio, uit je eigen bibliotheek of van streamingdiensten. Ook is er de mogelijkheid hi-res audio af te spelen en kun je multiroom-opstellingen aanmaken.

DTS Play-Fi header
Lees ook

DTS Play-Fi: alles wat je moet weten over dit streaming audioplatform

Het platform is niet merkgebonden, wat betekent dat je zelf een compleet systeem samen kunt stellen dat bestaat uit producten van verschillende merken. Ook is er geen extra hardware benodigd aangezien Play-Fi werkt middels WiFi.

Reacties (1)