Draadloos muziek streamen met de Teufel Raumfeld Connector ²

03 april 2013 1 Minuut 0 Reacties
Teufel-Raumfeld-Connector-2

Teufel Audio voegt vandaag een nieuw apparaat aan de Raumfeld audio streaming producten toe. De nieuwe Raumfeld Connector ² maakt elke muziek-installatie en elk home cinema systeem geschikt voor streaming van hoge kwaliteit muziek door het systeem met het thuisnetwerk te verbinden zodat muziek op een smartphone, externe harde schijf, USB-stick, computer of UpnS-server eenvoudig kan worden gestreamd.

Teufel Raumfeld Connector ²

De HighRes netwerkspeler verwerkt audio-data in de formaten WAV, MP3, OGG, AAC en FLAC, en biedt de mogelijkheid tienduizende internet radiostations te beluisteren. De Raumfeld Connector ² moet volgens Teufel een hoge geluidskwaliteit bieden met zeer lage ruis en hoge resolutie. De digitaal/analoog converter van CirrusLogic moet muziek met een resolutie tot 24 bit en een samplingrate van 192 kHz bij een signaal/ruisafstand van 128 dB weergeven. Een Armada processor moet zorgen voor de vlotte bediening, ook bij extreem grote muziekverzamelingen met tienduizenden nummers.

De WLAN, voorzien van de actuele 80211n-standaard, garandeert volgens de fabrikant een muziekoverdracht zonder vertraging of uitvallen. De WLAN antenne is bovendien discreet in de behuizing van de Connector ² verwerkt. Via de USB-aansluiting kan de Connector ² ook muziekverzamelingen van een externe harde schijf weergeven. De analoge Line-Out en de digitaal optische Toslink aansluitingen geven de muziek aan de aangesloten versterker door, terwijl de Line-In aansluiting analoge signalen van de muziek-installatie ontvangt, digitaliseert en naar andere Raumfeld apparaten kan streamen.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)