DLNA gaat samen met WiFi Direct voor eenvoudigere streaming

16 november 2011 1 Minuut 5 Reacties
DLNA-Wifi-Direct

Wie content wil streamen in zijn of haar thuisnetwerk moet meestal gebruikmaken van DLNA. Hiermee kunnen foto's, videos's en liedjes eenvoudig via het Wifi netwerk van een PC naar een TV of receiver gestreamd worden. WiFi Direct maakt het mogelijk om apparaten met elkaar te verbinden en content tussen deze apparaten te streamen zonder tussenkomst van een Wifi netwerk.

Beide standaarden gaan nu met elkaar samenwerken waardoor streaming nog eenvoudiger wordt. De DLNA Group (Digital Living Network Alliance) geeft aan dat maar één van de twee apparaten die je gebruikt een Wifi Direct certificering moet hebben om content uit te wisselen zonder tussenkomst van een router. Wanneer dit wordt doorgevoerd in de DLNA standaard is niet bekendgemaakt. Ook is het onduidelijk of de huidige DLNA apparaten een simpele software update krijgen of dat het alleen op nieuwe DLNA gecertificeerde apparaten beschikbaar zal zijn.

Momenteel is het aantal apparaten dat WiFi Direct ondersteuning biedt nog mager maar de komende jaren moet dit aantal hard groeien.

Bron: DLNA Group


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (4)

Karin

Karin
19 december 2011 om 16:33

Hallo Martijn,

Ik heb afgelopen week een pioneer bcs717 gekocht en nou wil ik mijn films van pc streamen naar de hc. Ik heb pc Dlna gecert. Met wmp kan ik een aantal films streamen, maar lang niet alles, terwijl de hc dit wel zou moeten kunnen…mkv. En db o.a. Pakt hij niet. Ik denk dat dit aan wmp ligt, maar weet niet hoe ik dit kan aanpassen of een andere mediaspeler kiezen. Ik heb bv vlc voor m’n iPad, maar dat kan volgens mij weer niet met pioneer. Graag hoor ik of jij nog wat weet??

Met vriendelijke groet,
Karin

Inloggen


19 december 2011 om 17:53

Heb je al eens een andere mediaserver geprobeerd als Twonky bijvoorbeeld?

Inloggen
Karin

Karin
20 december 2011 om 06:48

Ja, kreeg gister nog de tip voor tversity, die lijkt t te doen. In elk geval bedankt!!

Inloggen
Karin

Karin
20 december 2011 om 16:31

Nee nog niet, wel nu tversity. Maar ook die kan ik niet vertellen dat hij de mkv. En bd moet afspelen op speler. Ik begin te denken dat het ergens anders aan ligt maar zal twonky ook even proberen.

Bedankt in elk geval!

Inloggen
Fred

Fred
30 mei 2019 om 20:16

Ik heb een Philips Smart TV (zonder Android) maar mijn TV herkent de Tablet niet om te casten via Miracast

Inloggen