Denon lanceert AVR-X4200W en AVR-X3200W receivers met Dolby Atmos en DTS:X

16 juli 2015 4 Minuten 2 Reacties
Denon-AVR-X3200W

Denon introduceert deze week twee nieuwe netwerk-av-receivers voor 2015. Na de onlangs gepresenteerde instap- en middenklasse modellen van de X-serie komt Denon nu met de AVR-X4200W en AVR-X3200W. De meest opvallende kenmerken van deze receivers zijn de ingebouwde Dolby Atmos-ondersteuning en de ondersteuning voor de surroundindeling DTS:X. Deze laatste moet wel ontgrendeld worden middels een gratis firmware-update die later dit jaar beschikbaar wordt gesteld.

Denon AVR-X3200W

De AVR-X3200W is weer een stapje verder in vergelijking met de eerder gepresenteerde AVR-X2200W en AVR-X1200W en levert nog meer functies en een betere geluidskwaliteit. Deze receiver heeft een eindversterkergedeelte met zeven kanalen die elk 180 watt leveren. Ook is de AVR-X3200W uitgerust met een Dolby Atmos-decoder en Dolby Surround-upmixer, waarmee via hoge speakers of omhoog gerichte speakers met Dolby Atmos-ondersteuning een ruimtelijk geluid kan worden geproduceerd. Bovendien is de receiver geschikt voor een DTS:X en DTS Neural:X-upmixer, waarmee, ongeacht het aantal aangesloten speakers, een geluidsveld rondom de luisteraar kan worden gecreëerd. Met een 7.2-kanaals pre-outgedeelte, een RS232-poort en flexibele mogelijkheden voor amp-toewijzing maakt de AVR-X3200W installatie op maat mogelijk, met het oog op geluidsweergave in meerdere ruimten en domotica. Voor optimale audioweergave zijn het Audyssey MultEQ XT-ruimtekalibratieprogramma, Audyssey Dynamic Volume en Dynamic EQ aan boord.

Het videogedeelte is voorzien van onder meer de nieuwste HDCP 2.2-specificatie, acht HDMI-ingangen, waarvan er één op het voorpaneel is geplaatst, en ondersteuning voor 4K Ultra HD-video met 4:4:4 Pure Color-subsampling, HDR en BT.2020 passthrough. Dankzij de twee HDMI-uitgangen kun je in de ene kamer genieten van een surroundfilm en in de andere van een apart stereoprogramma met videoweergave vanuit een andere bron. De Imaging Science Foundation voor beeldkwaliteit heeft de AVR-X3200W gecertificeerd en het apparaat is voorzien van alle geavanceerde ISFccc-bedieningselementen voor videokalibratie.

De AVR-X3200W heeft ook ingebouwde Bluetooth voor het streamen van muziek vanaf een smartphone, en WiFi om verbinding te maken met thuisnetwerken. Eenmaal aangesloten biedt de AVR-X3200W toegang tot Apple AirPlay, NAS-opslag. internetradio en Spotify Connect. Voor een hoge audiokwaliteit speelt de receiver ook audiobestanden met een hoge resolutie af, zoals FLAC, AIFF en DSD.

Advertentie

Denon AVR-X4200W

Met zijn groter formaat behuizing en de plaatsing van de bedieningsknoppen achter het klepje lijkt de AVR-X4200W qua uiterlijk op de referentieklasse av-receivers van Denon. De AVR-X4200W heeft alle functies die de AVR-X3200W ook heeft, en levert met 200 watt op alle zeven kanalen meer vermogen. De DDSC-HD (Dynamic Discrete Sound Circuit High Definition) en unieke AL24 Processing Plus zorgen daarbij voor een subtiele verwerking van alle audiosignalen, ondersteund door het gebruik van hoogwaardige 192kHz/32-bits D/A-omzetters. Een Denon Link HD-aansluiting voor jittervrije overdracht vanaf ondersteunde Blu-rayspelers van Denon wordt meegeleverd. Een derde HDMI-uitgang maakt het aansluiten van meerdere displays mogelijk. Dankzij het negenkanaals verwerkingsvermogen, elf speakeraansluitingen en 13.2-kan.pre-outaansluitingen biedt de AVR-X4200W veelzijdige multiroom- en amp-toewijzingsmogelijkheden. Door een extra tweekanaals eindversterker toe te voegen, is bijvoorbeeld een Dolby Atmos-beleving mogelijk tot 5.1.4- of 7.1.2-configuraties. En door middel van een betaalde upgrade kan de Auro-3D-geluidsprocessor worden toegevoegd. De AVR-X4200W wordt geleverd met Audyssey MultEQ XT32 inclusief Pro-kalibratieoptie en LFC (Low Frequency Containment).

De AVR-X4200W zal ook verkrijgbaar zijn in een premium zilveren uitvoering. De nieuwe modellen in de X-serie zijn ook uitgerust met de unieke ECO-modus van Denon. Daarmee kunnen gebruikers het algehele energieverbruik omlaag brengen. En indien gewenst kan het resultaat in een ECO-meter op het scherm worden getoond. In de modus Auto Eco schakelt het systeem automatisch tussen de normale modus en ECO-modus, afhankelijk van het ingestelde volume.

Met de exclusieve Denon Setup Assistant en de verkorte installatiehandleiding kan de Denon AV-receiver snel en eenvoudig worden ingesteld. Om alle functies gemakkelijk te kunnen bedienen, zal er een nieuwe Denon AVR Remote App voor iOS- en Android-apparaten worden geïntroduceerd.

Prijzen en beschikbaarheid

De AVR-X4200W en AVR-X3200W zijn naar verwachting vanaf augustus 2015 te verkrijgen bij geautoriseerde Denon-verkopers. De AVR-X4200W zal verkrijgbaar zijn voor een adviesprijs van 1499 euro. De AVR-X3200W zal beschikbaar zijn voor een adviesprijs van 999 euro.

Reacties (2)