Denon komt met AVR-3311 AV receiver

03 augustus 2010 4 Minuten 0 Reacties
AVR3311-Denon

Denon introduceert de nieuwe geavanceerde AVR-3311 middenklasse audio/video receiver. De receiver beschikt onder andere over een volledige 3D video connectiviteit alsmede een 3D surround weergave. Bovendien is de AVR-3311 uitgerust met een hoogwaardige Anchor Bay Technologies video processor, USB poort met het “Works with iPod” certificaat en Multi-Zone ondersteuning. De nieuwkomer sluit aan bij Denon's recent geïntroduceerde instapmodellen AVR-1911 en AVR-1611, alsmede de reeds bestaande AVR-4810 en AVR-4310.

Tot de verbeteringen van deze nieuwe receiver behoren de HDMI 1.4a ingangen met 3D, Audio Return Channel (ARC) en CEC (Consumer Electronics Control) ondersteuning. De hoogste resolutie audio decoders zijn gebruikt om Dolby True HD en DTS-HD Master Audio zo natuurgetrouw mogelijk te reproduceren. De AVR-3311 is voorzien van Dolby ProLogic IIz voor een betere horizontale en verticale ruimtelijke weergave aan de voorzijde (Front Height). De AVR-3311 is tevens uitgerust met Audyssey DSX processing om het aanvullend effect van de additionele luidsprekers voor Front Wide nog verder te verbeteren.

Analoge en digitale video bronnen worden omgezet naar HD kwaliteit (tot 1080p) via de Anchor Bay Technologies VRS processor om een scherp, gedetailleerd beeld van DVD en andere standaard video bronnen weer te geven. Het originele Denon circuit voor hoge beeldkwaliteit verbetert de video ervaring verder met een ingebouwde video ruisreductie en een uitgebreide video equalizer.

De AVR-3311 is op het frontpaneel uitgerust met een USB aansluiting en ondersteunt iPod/iPhone Digital Direct. Voor deze afspeelfunctie dient men gebruik te maken van de bijgeleverde originele kabel van de iPod/iPhone. Digitale signalen van de iPod worden in ongewijzigde vorm naar de versterker gestuurd en passeren de Compressed Audio Restorer waar deze worden verwerkt door een geavanceerde audioschakeling. Het eindresultaat is een schone geluidsweergave van hoge kwaliteit.

Denon erkent de vraag naar installaties-op-maat (Custom Install) en daarom is de receiver in staat audio- en videosignalen in meerdere kamers weer te geven. De AVR-3311 heeft de mogelijkheid in drie zones, drie verschillende bronnen weer te geven. Andere belangrijke kenmerken zijn de RS-232 poort voor externe aansturing en de toewijsbare Trigger uitgangen. Dit model biedt ook geavanceerde Audyssey ruimte calibratie. Dit is een ultiem hulpmiddel voor het aanpassen van het geluid naar de specifieke akoestische behoefte van elke kamer.

De AVR-3311 komt met een groot aantal verschillen ten opzichte van zijn gerenommeerde voorganger, de AVR-3310. De receiver heeft nu zelfs twee HDMI uitgangen waarmee het mogelijk is om tegelijkertijd een TV en een videoprojector aan te sluiten. Het vernieuwde “Dynamic Discrete Surround Circuit” (D.D.S.C.-HD) biedt een nog preciezer en schoner geluid van alle bronnen. Het meest opvallende is dat de AVR-3311 een Ethernet poort heeft met verschillende mogelijkheden. Zo is het mogelijk om foto’s te streamen van de “Flickr Image Service” en audio/foto-bestanden rechtstreeks van de PC. Daarnaast kan men ook nog kiezen uit het aanbod van duizenden internet radiozenders. Via de IP-bedieningsfunctie (IP-Control) kunnen gebruikers uiterst gemakkelijk de AVR instellen via de webbrowser van de PC. Gezien het belang van deze functies maakt Denon gebruik van toonaangevende web toegang. Zo zijn alle nieuwe netwerk receivers van Denon officieel “Compatible met Windows 7 “ waarmee wordt gezorgd voor volledige compatibiliteit met de vernieuwde “Play To”-functie van het nieuwste Microsoft besturingssysteem Windows 7.

In overeenstemming met de toezegging van DENON om milieuvriendelijke technieken te ontwikkelen voor de gehele productlijn is het stand-by verbruik van deze nieuwe receiver lager dan 0.1 Watt en hiermee wordt onnodig energieverbruik voorkomen.

Vanaf augustus 2010 zal de AVR-3311 beschikbaar komen in de kleur zwart of premium zilver voor een geadviseerde verkoopprijs van €1.499,-

AVR-3311 specificaties:

 • Volledig discrete gelijkwaardige versterkers in kwaliteit en vermogen voor alle kanalen (7x 165 Watt)
 • Ondersteunt HDMI 1.4a inclusief 3D connectiviteit en Audio Return Channel (ARC)
 • 6x HDMI in / 2x HDMI uit (selecteerbaar) met GUI (Grafical User Interface)
 • 11ch luidsprekerklem aansluitingen (7ch + Front Height + Front Wide
 • Internet Radio, IP bediening en network audio/photo streaming via Ethernet
 • High Definition audio ondersteuning + Dolby Pro Logic IIz processing & Audyssey DSX processing
 • Audyssey MultEQ XT
 • High Bit i/p-omzetter en scaler tot 1080p van alle bronnen
 • HDMI front ingang
 • Dynamic Discrete Surround Circuit, D.D.S.C.-HD
 • 3 bronnen / 3 zones mogelijkheid
 • 7.2ch pre-out
 • AMX, Crestron externe aansturing via RS232
 • Laag energieverbruik in stand-by 0.1W en 1.9W in CEC stand-by


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (1)

Sven

Sven
24 oktober 2010 om 13:59

Bovendien ondersteunt deze Receiver Apple AirPlay waardoor je muziek kan streamen over Ethernet van je Mac/Pc naar dit toestel !

Inloggen