Denon komt met Auro-3D-upgrade voor AVR-X5200W en AVR-X4100W receivers

17 oktober 2014 1 Minuut 0 Reacties
Denon AVR-X3100W-2

Denon laat weten dat de AVR-X5200W en AVR-X4100W AV-receivers een update kunnen verwachten waarmee ondersteuning voor Auro-3D toegevoegd wordt.

Onlangs werden nagenoeg alle middenklasse en high-end AV-receivers van de grotere fabrikanten voorzien van een update waarmee Dolby Atmos ondersteund wordt. Maar, er is nog een ander, wat minder bekend, audioformaat dat ook steeds vaker gebruikt wordt. Denon is één van de eerste fabrikanten die ondersteuning voor Auro-3D gaat aanbieden.

Denon laat vandaag weten dat de AVR-X5200W en AVR-X4100W AV-receivers een update kunnen verwachten waarmee ondersteuning voor Auro-3D toegevoegd wordt. De firmware-upgrade zal vanaf december beschikbaar zijn maar hiervoor moet wel betaald worden, in tegenstelling tot de gratis update die Dolby Atmos-ondersteuning bracht.

Dankzij een configuratie van ‘hoogtekanalen’ wordt er met Auro-3D een natuurlijke akoestiek gecreëerd. Het geluid klinkt niet alleen om de luisteraar heen, maar komt ook van bovenaf. Afhankelijk van de grootte van de kamer worden er één of twee extra lagen met speakers boven de bestaande surround-laag op oorhoogte bevestigd om het ‘verticale stereoveld’ van Auro-3D te creëren. De hoogtegegevens, vastgelegd tijdens de opname of gemaakt tijdens het mixproces, worden gecombineerd in een standaard 5.1 PCM-stream die bij normale Blu-ray hoort. Een Denon AVR met de Auro-Codec-decoder kan de originele Auro-3D-mix decoderen.

Advertentie

Er wordt begin december met de upgrade-service van Denon begonnen en deze kan thuis uitgevoerd worden door iedereen die in het bezit is van een AVR-X5200W of AVR-X4100W dankzij de ingebouwde online upgrade-functie in het apparaat. Binnenkort verschijnt er meer informatie op de officiële website van Denon.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)