Denon introduceert AVR-X7200W receiver met Dolby Atmos

20 november 2014 3 Minuten 2 Reacties
Denon-AVR-X7200W-2

Denon introduceert vandaag het topmodel uit de nieuwe X-serie netwerkreceivers. De AVR-X7200W home cinema-receiver wordt geleverd met ondersteuning Dolby Atmos en is klaar voor een upgrade naar Auro-3D.

Denon AVR-X7200W

De nieuwe Denon AVR-X7200W beschikt over een 9-kanaals versterker met 210 watt per kanaal, verpakt in een symmetrisch monolitisch ontwerp waarbij links en rechts gescheiden zijn en met DHCT (Denon High Current Transistors). De receiver biedt 11.2-kanaals verwerkingsvermogen en 13.2-kanaals pre-outverwerking en maakt daardoor speakeropstellingen mogelijk van meer negen eindversterkertrappen.

Er is ondersteuning voor audioformaten als Dolby TrueHD en DTS-HD Master Audio, maar ook voor DTS Neo:X en Audyssey DSX voor een geavanceerde surround-ervaring uit extra hoogte- of breedteluidsprekers. Daarbij is de AVR-X7200W voorzien van een D.D.S.C.-HD32-circuit van Denon met AL32 Processing Multi-channel, en een Denon Link HD-aansluiting voor jittervrije overdracht vanaf ondersteunde Blu-ray-spelers van Denon. Ook is Audyssey MultEQ XT 32-ruimtekalibratie (geschikt voor Pro) met Sub EQ HT en LFC aanwezig.

De AVR-X7200W wordt bij aankoop geleverd met ondersteuning voor Dolby Atmos voor een driedimensionaal surround geluid en is gereed voor Auro-3D (betaalde online upgrade-aanbieding vanaf begin december). Dankzij de vier DSP-engines heeft de AVR-X7200W genoeg verwerkingskracht om een Audyssey-gekalibreerde 5.1.2-, 5.1.4- en 7.1.2-opstellingen en een volledige opstelling met elf kanalen met Dolby Atmos mogelijk te maken. Ook Auro-3D werkt met hoogtekanalen voor een extra dimensie. Afhankelijk van de grootte van de kamer worden er één of twee extra lagen met speakers boven de bestaande surround-laag op oorhoogte bevestigd om het ‘verticale stereoveld’ van Auro-3D te creëren.

Alle nieuwe AVR-modellen in de X-serie van dit jaar bieden ingebouwd WiFi, om verbinding te maken met een thuisnetwerk, en Bluetooth, om mobiele apparaten te koppelen. Via AirPlay kan muziek worden gestreamd vanaf Apple-apparaten. Ook heb je toegang tot je muziekbibliotheek op apparaten die compatibel zijn met DLNA, zoals NAS-apparaten. Daarnaast kun je kiezen uit duizenden internetradiozenders en muziek luisteren op Spotify via het nieuwe Spotify Connect-programma. De receiver is voorzien van een USB-poort aan de voorzijde voor aansluiting van een USB-opslagapparaat, of van een iDevice voor gelijktijdig afspelen en opladen. Al deze functies zijn te bedienen via de Denon Remote-app voor apparaten met iOS of Android.

De AVR-X7200W is voorzien van acht HDMI-ingangen en drie HDMI-uitgangen. De videoprocessor biedt ondersteuning voor beelden in 4K Ultra HD met Full Rate 50/60 Hz en biedt doorvoer van 4:4:4 Pure Color 4K-subsampling. Ook kan het apparaat beelden converteren naar een resolutie van maximaal 4K Ultra HD met 50/60 Hz. HDCP 2.2-ondersteuning is niet aanwezig maar in de lente van 2015 begint Denon met het uitrollen van een hardware-upgrade die volledige HDCP 2.2-kopieerbescherming voor de AVR-X7200W biedt. Verder is de AVR-X7200W uitgerust met van multi-zone, pre-out en aangepaste installatie, en heeft Denon een nieuwe ECO-modus ontwikkeld om het stroomgebruik onder controle te houden.

Prijs en beschikbaarheid

De AVR-X7200W is vanaf januari 2015 verkrijgbaar in een zwarte en een premium zilverkleurige afwerking voor een adviesprijs van 2.799 euro.

Reacties (2)