Denon Home: nieuwe draadloze multiroom luidsprekers met HEOS

11 december 2019 4 Minuten 34 Reacties
Denon Home

De Denon Home line-up met HEOS ingebouwd bestaat in eerste instantie uit drie modellen; de Home 150, Home 250 en Home 350.

Het lijkt erop dat het HEOS-merk voor hardware naar de achtergrond geschoven wordt, want Denon introduceert deze week de nieuwe line-up Denon Home luidsprekers. Deze draadloze multiroom luidsprekers beschikken wel over het HEOS-platform maar worden dus onder de vlag van Denon uitgebracht.

Denon Home: draadloze multiroom luidsprekers

De Denon Home line-up bestaat in eerste instantie uit drie modellen; de Home 150, Home 250 en Home 350. Zoals de namen al doen vermoeden is de luidspreker met het laagste nummer ook het kleinste model. Alledrie de luidsprekers komen echter met het HEOS-platform ingebouwd waardoor ze naadloos samenwerken en samenspelen met andere, eerder gelanceerde HEOS-speakers. De nieuwe line-up staat volgens Denon in het teken van een modern en strak design, met industriële eigenschappen. Door het water- en vuilafstotende speakerdoek kunnen de speakers ook in de keuken of badkamer gebruikt worden. Daar wordt de kenmerkende audiokwaliteit van de Japanse fabrikant aan toegevoegd, en het grote gebruiksgemak moet het geheel afmaken.

De Denon Home 150 is het kleinste model uit de line-up, voorzien van een tweeweg luidsprekersysteem met een 3,5-inch woofer en een 1-inch tweeter. De Denon Home 250 is iets groter en komt ook met meer vermogen, schuin gepositioneerde tweeters en twee 4-inch woofers die worden aangedreven door vier eindversterkers in een stereoconfiguratie met een 5,25-inch passieve basradiator. Het grootste model is de Denon Home 350, die volgens Denon een grote ruimte eenvoudig met goed geluid moet kunnen vullen. Deze speaker is voorzien van zes eindversterkers, twee 6,5-inch woofers, twee 2-inch midrange drivers en twee tweeters. Alle nieuwe speakers zijn voorzien usb-poort en een 3,5mm aux-ingang waar middels muziek afgespeeld kan worden.

Denon Home 150

 • 1x 1-inch tweeter, 1x 3,5-inch woofer
 • 2 klasse-D eindversterkers
 • 3 snelkeuzetoetsen
 • Afmetingen: 120 x 187 x 120 mm (WxHxD)

Lees ook onze Denon Home 150 review.

Denon Home 250

 • Stereoconfiguratie met gekantelde tweeters
 • 2x 0,75-inch tweeters, 2x 4-inch woofers, 5,25-inch passieve basradiator
 • 4 klasse-D eindversterkers
 • 3 snelkeuzetoetsen
 • Afmetingen: 295 x 216 x 120 mm (WxHxD)

Lees ook onze Denon Home 250 review.

Denon Home 350

 • 2x 0,75-inch tweeters, 2x 2-inch mid-range drivers,
 • 2x 6,5-inch Woofers
 • 6 klasse-D eindversterkers
 • 6 snelkeuzetoetsen
 • Afmetingen: 380 x 225 x 180 mm (WxHxD)

Lees ook onze Denon Home 350 review.

De fysieke bediening van de speakers kan via touch-knoppen bovenop. Hiermee kan het volume bediend worden en kun je muziek pauzeren of starten. Snelkeuzetoetsen bieden met één druk op de knop toegang tot favoriete muziekbronnen.

HEOS built-in

Dankzij de integratie van HEOS is het afspelen van je favoriete muziek bijzonder eenvoudig. Middels het platform en de bijbehorende HEOS-app heb je toegang tot alle populaire streamingdiensten, waaronder Spotify, Apple Music, Tidal, TuneIn, Deezer en Napster. Ook zijn WiFi, AirPlay 2 en bluetooth aanwezig om muziek lokaal te streamen. Alle Denon Home luidsprekers bieden ondersteuning voor hoge-resolutie audio, waaronder ALAC-, FLAC- en WAV-bestanden tot 24-bit/192 kHz, en DSD-bestanden van 2,8 MHz en 5,6 MHz. Gebruikers die reeds apparaten met Heos Built-in hebben, zoals compatibele Denon of Marantz av-receivers, soundbars of minisystemen, kunnen de Denon Home-speakers toevoegen aan hun huidige systeem. Twee in stereo gekoppelde Denon Home-speakers kunnen bijvoorbeeld draadloos worden verbonden met een Denon DSW-1H-subwoofer om een 2.1-systeem met indrukwekkende bas te creëren. Liefhebbers van een thuisbioscoop kunnen zelfs een paar Home-speakers als achterste surroundkanalen verbinden met de Denon DHT-S716H soundbar en DSW-1H-subwoofer om een volwaardig 5.1-geluidssysteem te creëren.

Spraakbediening in de toekomst

De Denon Home luidsprekers zijn ook slimme luidsprekers, want ze zijn voorzien van spraakbediening. Althans, de luidsprekers komen met een ingebouwde microfoon waarmee toegang gegeven wordt tot spraakassistenten maar Denon zal dit pas doen met een toekomstige firmware-update. Wanneer die update precies uitgerold wordt en welke spraakassistenten ondersteund zullen worden is nog niet bekend.

Prijs en beschikbaarheid

Alle Denon Home-modellen zijn leverbaar in witte of zwarte afwerking en moeten vanaf januari 2020 te koop zijn in Nederland en België. hieronder vind je de adviesprijzen;

Denon Home 150: 249 euro
Denon Home 250: 499 euro
Denon Home 350: 699 euro


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (14)

AF

AF
11 december 2019 om 14:28

Altijd al gedacht dat Heos zou floppen, ze zijn geen vraagmerk meer vanwege de zwaar tegenvallende resultaten. Software die slecht werkte, een ondersteuning van 0! Ben benieuwd of de laatste stuiptrekking nog iets gaat opleveren. Binnenkort voor iedere prijs te koop, iets wat je kent bij Marantz en Denon. Want verkoopt het niet, dan gaan ze stunten.

Inloggen
Stephen

Stephen
12 december 2019 om 08:50

HEOS is helemaal niet geflopt, echter heeft Denon ervoor gekozen de naam niet meer te gebruiken voor de producten zelf, zodat het geen verwarring schept. Alles gaat onder de naam van Denon, maar de HEOS-techniek blijft hetzelfde. Zo ook voor deze nieuwe line-up. Het zijn HEOS-speakers (nl. zelfde software), maar met Denon-logo. HEOS is nl. de techniek/oplossing en wordt gebruikt bij verschillende producten van o.a. Denon, Marantz en HEOS by Denon. Ikzelf maak al twee jaar gebruik van HEOS-speakers, zonder noemenswaardige problemen en met veel plezier. En ja, eens, ik heb wel eens gehad dat er geen verbinding tot stand kwam of dat de app haperde, maar de software is tussendoor wél voorzien van updates. Hiervoor had ik Sonos, en juist dát gaf bij mij alleen maar problemen, waardoor ik zelfs alles in een half jaar heb omgeruild voor HEOS. Nu in het bezit van een HEOS Bar, HEOS Sub, 1x HEOS 5, 2x HEOS 3 en 3x HEOS 1 (waarvan 1 met battery pack). Blij mee!

Inloggen
Bas

Bas
12 december 2019 om 18:12

Klopt Stephen,

Ook ik ben inmiddels groot fan van Heos by Denon.
In het begin haperde de app nog wel eens, maar mede door updates en de installatie van betere Wi-Fi (mesh-netwerk)werkt alles als een tierelier.Prachtig geluid!👌👍

Inloggen
BS

BS
11 december 2019 om 14:49

Heb nu ruim een jaar Heos in huis en wil echt niet meer zonder. Heb bose en sonos geprobeerd maar heos wind het bij mijn. Mijn voor keur gaat uit naar helder en goed geluid voor muziek en dan moet ik toch echt bij Heos zijn. Heb even zitten twijfelen tussen bose en heos maar ben blij dat ik voor de heos bent gegaan.

De nieuwe serie ziet er in eerste instantie het zelfde ongeveer uit als sonos dat had voor mij niet echt gehoeven vond juist het model van heos mooi maar ja dat is nu eenmaal de tijd.

Zou zeker mij set uit willen bereiden.

Inloggen
Stephen

Stephen
12 december 2019 om 08:58

Hier hetzelfde. Erg tevreden juist met HEOS. Goed geluid, overal in huis, en met Sonos had ik alleen maar verbindingsproblemen, dus na een half jaar al overgestapt en alles de deur uit gedaan.

Hierboven wordt gesproken over tegenvallende verkoopresultaten. Ik zou graag de cijfers zien dan, want op welke feiten is dit gebaseerd dan?

Elk jaar in de winterperiode, stunt Denon/HEOS met prijzen, zoals zoveel merken doen en ja, vaak doen ze dat meer dan bijv. Sonos, Bose en Bluesound. Dat is een keuze. Nu de huidige line-up wordt vervangen door een nieuwe line-up is het logisch dat de prijzen laag zullen blijven. Ook dat gebeurt bij elk ander merk.

En over de service van Denon? Ik ben de ene keer dat ik contact met ze heb gehad, goed geholpen. Maar het had inderdaad wat sneller gekund.

In ieder geval, hopelijk kan ik nog jaren genieten van de producten (met de HEOS-oplossing).

Inloggen
Karel

Karel
12 december 2019 om 19:03

Een praktisch vraagje voor de specialisten onder jullie:
zou het mogelijk zijn om met 2 van deze nieuwe serie speakers een surround opstelling te creëren door toevoeging van 2 back-speakers (om bijvoorbeeld tot 7.1 opstelling te komen), in connectie met een surround receiver denon avr-x3400h (heos) ?
Bij de eerste reeks speakers was dit mijn inziens niet mogelijk.
Leuk om de reacties waarvan de meeste positief zijn te lezen. Thans nog steeds zeer tevreden over mijn Heos 7 HS2.

Inloggen
Gerco

Gerco
14 december 2019 om 14:55

Raar dat het merk van die luidsprekers weer Denon is en dat de vormgeving ver weg is van de “Big black boxes” die Denon gebruikte om reclame te maken voor de multi-room speakers.

Heos deed mij meer denken aan producten die zie te combineren zijn met zowel Denon als Marantz. Zo lijkt het er op dat er binnenkort ook multi-room luidsprekers van Marantz gaan komen die een ander soort geluid en vormgeving hebben dan die van Denon. Als dat niet het geval is, vind ik dat ze beter Heos als merk kunnen gebruiken. Iemand die een Marantz heeft zal dan minder het gevoel krijgen dat ze van een ander merk zijn.

Inloggen
Roy Willems

Roy Willems
29 december 2019 om 13:10

Ik ben heel blij en enthousiast over de heos
Heb nu de bar en sub maar ga zeker uitbreiden
Lang getwijfeld tussen Sonos en Denon heos
Maar keuze gemaakt en nooit spijt gehad
Wat een geluid !!! Mijn neef heeft een Sonos gekocht, maar heel veel spijt van.. toen hij bij mij de heos hoorde. Die heeft nu alles omgeruild naar heos!

Inloggen
Stephen

Stephen
04 januari 2020 om 09:26

Ik heb dus hetzelfde gedaan. In eerste instantie luisterde ik teveel naar de mening van anderen, besliste ik te snel, en dacht ik dat ik met Sonos de beste koop zou hebben, maar daar kwam ik al snel van terug.

Sonos kreeg ik maar niet goed aan de praat thuis, en het zal ongetwijfeld mede te maken hebben met mijn netwerkinstellingen. Maar zelfs door tussenkomst van audio- en netwerkdeskundigen werkte het niet feilloos. En toen was ik er wel klaar mee.

Dit soort producten moeten inderdaad out-of-the-box kunnen werken, of een duidelijke uitleg geven hoe bepaalde netwerkinstellingen bijv. moeten staan.

Terug naar de winkel gegaan, toen ook eens goed de HEOS speakers bekeken en beluisterd en dat klonk veel beter/voller.

Direct alles omgeruild (was nog goedkoper uit ook), thuis aangesloten met slechts enkele stappen en nooit spijt van gehad (op wat kleine hick-ups na in het begin, omdat de HEOS-software nog een update nodig had).

Inmiddels heb ik 1x soundbar, 1x subwoofer, 2x HEOS 3 achter-speakers, 2x HEOS 1 in de keuken, 2x HEOS 1 op de kinderkamers, 1x HEOS 3 op eigen slaapkamer, 1x HEOS 5 op zolder/kantoor en 1x HEOS 1 met Go Pack op de overloop, welke ik ook – dmv een SoundXtra-beugel – op kan hangen in mijn tuin, maar net zo goed in de badkamer kan zetten.

Met als bijkomend voordeel: de HEOS Bar heeft zelf 4 HDMI-aansluitingen. Van de Bar naar de TV gaat slechts 1 HDMI-kabel en that’s it. Waarbij je bij andere soundbars vaak maar 1 HDMI-aansluiting hebt en daardoor veel HDMI-kabels vanuit je TV naar de verschillende media-apparaten ziet lopen. Bij de HEOS-bar sluit je alles gewoon rechtstreeks aan op de soundbar.

Inloggen
Paul

Paul
16 december 2019 om 09:14

vind het model mooi en verwacht dat de kwaliteit dik in orde is.
Ik gebruik Heos nu als app om Tidal op mijn Marantz reveiver af te spelen en ben daar dik tevreden over. We willen een kleine speaker erbij om op meerdere plaatsen in huis te kunnen luisteren en de prijs is zeker acceptabel, maar vind het zo jammer dat het niet out of the box een slimme speaker is. Ik hoop dat deze update snel komt, want dan is het zeker een optie voor ons.

Inloggen
Arjan

Arjan
02 januari 2020 om 21:47

Deze boxen zijn ‘out of the box’ te gebruiken zonder verdere hardware.
Ik wil ze aansluiten op een versterker met Heos (waar bedraad twee goede boxen op zijn aangesloten), maar een versterker is niet nodig
Alleen deze heos-boxen gebruiken en bedienen met de app werkt ook!

Inloggen
Leon Charpentier

Leon Charpentier
17 januari 2020 om 19:34

Ik ben net begonnen met heos en heb alleen de CEOL 10 en twee heos 1 voor andere plekken in het huis. Ik ben van plan wat uit te breiden om te beginnen met de CEOL 10 zelf de meegeleverde speakertjes kunnen wel beter. Zit nog te twijfelen of ik nog oude HEOS 5 ga kopen. Dumpprijzen heb ik (nog) niet gezien. Ik heb alles wel onder de adviesprijs gekocht. Ik ben tot nu toe tevreden en ik ben blij hier positieve dingen te lezen en dat het HEOS systeem blijft.

Inloggen
Leon Charpentier

Leon Charpentier
17 januari 2020 om 19:37

soundbar staat ook op de verlanglijst 😉

Inloggen
Erik

Erik
29 januari 2020 om 17:51

En waarom moet De Denons dan ineens weer zoveel duurder zijn dan Heos? Is er iemand die me kan zeggen wat het nieuwe systeem, behalve een andere vormgeving meer te bieden heeft dan de Heos versie?

Inloggen
Stephen

Stephen
30 januari 2020 om 09:44

De prijzen van de nieuwe Denon-serie is vergelijkbaar met die van de concurrerende merken. Als een merk elke nieuwe lijn producten uit een serie een prijs zou geven die overeenkomstig is met de huidige prijs van de ‘uitlopende’ serie houd je uiteindelijk niets meer over. Zo werkt het businessmodel toch niet? De prijzen van de ‘oude’ HEOS-lijn speakers zijn al enige tijd laag te noemen, wat natuurlijk logisch is, aangezien de voorraden niet meer worden aangevuld en de producten zo snel als mogelijk uit de winkels moeten verdwijnen. Wil je je huidige set dus nog uitbreiden met dezelfde soort speakers, dan is dit je laatste mogelijkheid (heb ik ook gedaan), of je moet genoegen nemen met Marktplaats-modellen.

Wellicht biedt https://tweakers.net/nieuws/160808/denon-introduceert-drie-speakers-in-home-serie-met-ingebouwde-heos.html meer informatie over het kwalitatieve verschil tussen de oude en nieuwe lijn.

Overigens vind ik in algemene zin dat sowieso de prijzen hoog zijn van dit soort speakers, maar ja, kennelijk is er wel een markt voor en zijn mensen bereid dit er voor te betalen. Dus waarom zou je deze prijzen dan niet hanteren? Sonos is destijds de eerste geweest die deze prijzen is gaan gebruiken, en de rest is gevolgd (iets erboven of iets eronder, maar niet teveel, anders over- of onderklas je jezelf). We leggen ook met gemak voortaan 1300 euro neer voor een iPhone eens per twee jaar, terwijl de functionaliteit van het vorige model vrijwel identiek is.

Inloggen
Willy

Willy
23 maart 2020 om 14:28

Beste Stephen,

Na het lezen van vele artikelen en reviews ben ik voornemens om een HEOS set te gaan kopen. Gezien jouw deskundig commentaar, zou ik je even om advies willen vragen, als dat mag.

Ik zou graag willen gaan voor 1x soundbar, 2x HEOS 3 speakers, 2x HEOS 1 in de keuken en achterkamer. Nu twijfelde ik voor tussen 2x HEOS 3 of 5 voor de woonkamer (70m2). Is 3 voldoende? Daarnaast ben ik er niet uit hoe belangrijk een subwoofer is.Ik houd wel van een aardig basgeluid, maar het moet niet de boel overstemmen. Wat adviseer je mij?

Inloggen
Stephen

Stephen
23 maart 2020 om 17:23

Hallo Willy,

Ik zag nergens de ‘reageer’-button staan bij je berichtje, dus hopelijk werkt het ook via deze manier.

Als je de HEOS 3 als rear-speakers gebruikt, lijkt me dat meer dan voldoende. 2x HEOS 5 is dan écht een overkill naar mijn mening.

Belangrijk is dat de rear-speakers wél minimaal op oorhoogte staan (als je bijv. op de bank zit).

Voor wat betreft de HEOS Sub. Zonder de Sub klinkt het systeem goed, maar ik vond dat de toevoeging van de Sub wel degelijk een/het verschil maakte (zeker als je van bas-geluid houdt). Maar de sub komt alleen goed tot z’n recht als je deze op de juiste plek in de kamer plaatst.

Side note: Ik denk dat je behoorlijk wat moeite moet doen om deze speakers nog te krijgen, aangezien deze lijn sinds twee maanden grotendeels is vervangen door een nieuwe lijn.

Succes!

Inloggen
Joshua

Joshua
01 april 2020 om 17:34

Beste Stephen,

Erg fijn om jou reacties te lezen op dit artikel.
Momenteel ben ik op onderzoek uit en lees veel positieve ervaringen over HEOS.

Nu lees ik dat het lastig om de HEOS producten aan te schaffen omdat er een nieuwe lijn is.
Ik vraag me af; als ik op korte termijn de Denon HEOS Home Cinema Soundbar aanschaf en bijvoorbeeld een HEOS 3 voor in de keuken.
En op lange termijn bijvoorbeel achterspeakers wil kopen omdat het momenteel financieel niet haalbaar is, zijn deze speakers dan nog te vinden?

Hoe denk jij hierover en wat is jou advies hierin?

Inloggen
Stephen

Stephen
02 april 2020 om 09:17

Hallo Joshua,

Als

Inloggen
Stephen

Stephen
02 april 2020 om 09:32

Hallo Joshua,

Als je alles graag van dezelfde serie wil hebben, zou je, mijns inziens, echt nu je slag moeten slaan waar het de HEOS by Denon serie betreft: o.a. HEOS 1 HS2, 3 HS2, 5 HS2, 7 HS2, Bar, Subwoofer. Ik vermoed dat de winkels de voorraden opmaken (waar er überhaupt nog voorraad is van deze serie) en sowieso deze serie niet meer kunnen bestellen bij de importeur/distributeur. Marktplaats is hierna de enige mogelijkheid om 2e-hands aan deze apparatuur te komen.

Zoek voor de gein maar eens op ‘HEOS’ via https://www.hifiklubben.nl/zoek/. Veelal zijn de zwarte modellen niet meer op voorraad, enkel sommige witte varianten.

De nieuwe serie, gewoon onder de DENON-merknaam bestaat dus uit de 150, 250 en 350 en kun je compleet maken met een soundbar + subwoofer van DENON: DHT-S216, DHT-S316, DHTS-516H, DHT-S716H.

Overigens kun je bovenstaande wél allemaal ‘mixen’, want allen maken gebruik van geïntegreerde HEOS-multiroomstreaming. HEOS is vanaf nu dus enkel nog het platform, de software, maar zal als naam niet meer op nieuwe hardware terug te vinden zijn.

Inloggen
Joshua

Joshua
02 april 2020 om 12:50

Hoi Stephen,

Dankjewel voor je snelle en duidelijke reactie.

Dan wordt het een Denon met HEOS technologie. Ik wil graag alles van hetzelfde logo.
1)Weet jij of de Denon DHT-S316 zwart op Wifi kan?

ik had nl een soundbar met sub gekocht maar als ik naar mijn keuken liep met mijn telefoon in mijn zak, dan was de afstand te groot waardoor het geluid ging haperen. bluetooth heeft een bereik tot 10meter ben ik achter gekomen:)

2) Zou ik in de keuken bijv Denon 150 of 250 aan kunnen koppelen? zodat ik muziek op de gehele verdieping hoor. maar ook onafhankelijk van elkaar kan afspelen (serie en muziek)

als beide vragen met ja beantwoord kunnen worden, denk ik mijn systeem gevonden te hebben:)
ik kijk uit naar je reactie.

gr. Joshua

Inloggen
Stephen

Stephen
03 april 2020 om 17:23

Hoi Joshua,

1.
De Denon DHT-S316 heeft geen ingebouwde WiFi, maar werkt alleen via Bluetooth en bedrade aansluiting op je TV. Wil je een soundbar (evt. i.c.m. een subwoofer) van Denon waar wél WiFi in zit, dan moet je voor de DHT-S516H of DHT-S716H gaan, maar die zijn, logischerwijze, ook meteen een stuk prijziger.

2.
Ik vermoed dat hetgeen je wil niet lukt. De Denon 150 en 250 zijn Wifi-speakers met o.a. Bluetooth-ondersteuning. Via WiFi kun je alles wel netjes aan elkaar koppelen i.c.m. met de HEOS-app. Hierdoor kun je tegelijkertijd dezelfde muziek naar alle speakers streamen, of elke speaker apart aansturen en dus verschillende muziek per speaker streamen. Maar, dit alles werk dus alleen via WiFi. Via Bluetooth ben je, zover ik weet, aangewezen op één speaker (of je moet er 2 van hetzelfde type in stereo-modus hebben staan). Daarnaast is er dus nog inderdaad die maximale afstand die Bluetooth kan overbruggen. Vóór aansturing 1 speaker (in je nabijheid), prima, maar voor aansturing van meerdere speakers is Bluetooth niet de juiste optie.

Tip: ik zou zeker eens binnenlopen bij een gerenomeerde hi-fi-specialist, zoals HiFi Klubben. Zij kunnen op zich alles werkend laten zien in de verschillende test-opstellingen en -ruimtes die ze hebben. Informatie inwinnen is nog steeds gratis! 😉

Succes!

Inloggen
Dirk

Dirk
05 februari 2020 om 15:06

Ik heb Bose St 300 met VI en Sub, dus surround. Wil dit vervangen door Home 350 met de soundbar DHT S 716H. Kan ik dan de Home 350 als surround speakers gebruiken ( met soundbar) EN als stereo speakers ( met alleen de Home 350) voor alleen muziek afspelen?
Bose die ik heb voldoet prima als surround, maar voor alleen muziek komt geluid alleen maar uit de soundbar en de sub.

Inloggen
Gerco

Gerco
16 februari 2020 om 21:14

Wanneer de luidsprekers niet alleen als uitbreiding van een soundbar te koop zijn, kun je ze gebruiken zoals je wilt.

Het wordt lastig wanneer je de extra luidsprekers voor surround of voor stereo wilt gebruiken. Voor stereo moet je als paar toewijzen en voor surround als deel van een groep. Dit zal het bedienen lastiger maken en de vraag is of jij dat wel wilt.

Inloggen
Dexter78

Dexter78
26 februari 2020 om 19:50

Je kan wel stereo surround optie kiezen en stereo uit alle speakers laten komen. Dit klinkt bij Denon als enige merk echt goed

Inloggen
Marc

Marc
29 februari 2020 om 14:34

Heb sinds vorige week een Denon-set (soundbar DHT-S716H + subwoofer DSW1H + 2x home 150 speakers + 1x heos 1 voor de keuken) aangeschaft. Na enig instelwerk en sychronisatie problemen, vanwege de analoge aangesloten Yamaha tuner/versterker, werkt nu alles prima. Wat een geweldige klank, een echt ‘ear-orgasm’!
In de Heos-app kan je alle speakers perfect instellen, zowel voor o.a. ‘music surround’ of ‘multi-channel stereo’, zodat je surround speakers ook probleemloos stereo kunnen afspelen. Ik gebruik daarvoor de vooringestelde ‘Quick Select’ (1-6) toetsjes, zowel in de app of op de afstandsbediening. Met de Home 350 speakers zal dit nog beter klinken.
Ik ben alvast ZEER tevreden van mijn aankoop!

Inloggen
Rik

Rik
07 april 2020 om 13:58

Beste Marc, Werkt MultiChannel Stereo bij jou ook goed als je gewoon een televisie programma kijkt? Ik zie vrijwel altijd alleen maar Music,Movie en Virtual staan.. Als ik Radio via mijn ziggo box aanzet zie ik vaak wel de functie MultiChannel stereo verschijnen… Groet Rik

Inloggen
Marc

Marc
07 april 2020 om 21:16

Hallo Rik, ik ben wel woonachtig in Belgie. Met de Ziggo box heb ik dus geen ervaring. Voor tv kijken maken wij hier gebruik van de Digicorder van onze provider Telenet. Ik kan zonder probleem Multi-Channel Stereo selecteren in de geluidsmodus van de Heos app tijdens tv kijken. Meestal maak ik gebruik van de Movie Surround instelling en bij muziek programma’s stel ik de app in op Music Surround. De digicorder is hdmi aangesloten op de broningang HDMI1 van de Denon Soundbar. Hopelijk heb je hier iets aan. Mvg, Marc.

Inloggen
Dirk

Dirk
26 februari 2020 om 20:09

Ik heb demo gehad van deze nieuwe Denon en Bluesound. Mijn keuze is gevallen op Bluesound.
En ja…..bij Bluesound ook stereo uit alle speakers mogelijk en surround.
Bedankt voor jullie adviezen.

Inloggen
Padvinder

Padvinder
05 maart 2020 om 13:32

Kunt u mij vertellen wat er met de ontvangen data gebeurt die via de ingebouwde microfoon tot u ter beschikking komt? deze data surplus is PRIVE!

Inloggen
Jacco

Jacco
26 maart 2020 om 12:22

Ik heb ook een Denon systeem met alles erop. Behalve nog geen DAB+. Ook Heos systeem. Mooie App wel je kan er alles mee doen. Zelfs je volume aanpassen op je telefoon. Ook als de cd speler draait. Ik kan zelf mijn liedjes bepalen of hele cd’s. Niet per liedje shuffle doen. Dat lukt niet. Wel hele mappen laten spelen. Verder een goed systeem.
Weet iemand of er een Denon systeem is met echt alles erop?? DAB+, CDspeler, USB, Intetnetradio, bluetooth en externe aansluiting (ik heb zelf alles behalve DAB+)??
Dat zoek ik nog maar als dat er niet is…. misschien kunnen ze dat nog maken.
Groet.

Inloggen
Marc

Marc
26 maart 2020 om 14:17

Hier in Belgie hebben we de mogelijkheid om via onze provider Telenet een DVB-C radio ontvanger aan te kopen (een soort van DAB+ ontvanger zeg maar). Kan echter alleen maar voor een kabelabonnement. Makkelijk aan te sluiten op de Denon Soundbar via optische of analoge kabel en werkt perfect. Ben er zeer tevreden mee. Misschien is er bij jullie in Nederland ook een gelijkaardige oplossing. Link: https://www2.telenet.be/nl/klantenservice/radio-luisteren-via-je-digitale-radio-ontvanger/

Inloggen
Hans

Hans
16 mei 2020 om 17:49

Ik ben van plan om een Heos systeem aan te schaffen maar vind op internet alleen maar problemen met
de App. Veel storing en uitvallen van verbindingen. Kan iemand daar op reageren

Inloggen
FJ

FJ
08 juni 2020 om 12:24

Hallo, ik heb een vraag over de multiroom-functie. Is het mogelijk om een kabelingang (HDMI/optische) voor de soundbar te gebruiken en het geluid via de soundbar en Home-speakers af te spelen?

Dus: HDMI in soundbar en afspelen via soundbar en Home-speakers?

Inloggen