Denon lanceert AVR-X2600H receiver met Dolby Height Virtualization

20 mei 2019 2 Minuten 3 Reacties
Denon AVR-X2600H

Denon lanceert de AVR-X2600H, een av-receiver die net als de modellen uit de nieuwe AVR-S Serie Dolby Height Virtualization zal ondersteunen.

Denon heeft de AVR-X2600H gepresenteerd, een av-receiver die net als de modellen uit de nieuwe AVR-S Serie Dolby Height Virtualization zal gaan ondersteunen middels een firmware update. De AVR-X2600H is op het gebied van geluid en tuning verbeterd ten opzichte van de AVR-X2500H die we al eens uitgebreid testten. Voor de Belgische markt komt er bovendien een AVR-X2600H DAB-variant met DAB radio aan boord.

Denon AVR-X2600H

De Denon AVR-X2600H is een 7.2-kanaals receiver met 150W per kanaal. De 7.2-kanaals AV-ontvanger heeft een zevenkanaals analoge eindversterker met 150 watt per kanaal. De AVR heeft aparte hoogstroomversterkers op alle kanalen, die ook reserves bieden voor veeleisende luidsprekers.

Het apparaat is voorzien van Dolby Atmos en DTS:X en de laatste videotechnologieën en volledige 4K video-upscaling. Een geavanceerde HDMI-sectie met 8 ingangen en 2 uitgangen biedt HDCP 2.2 ondersteuning op alle poorten. Streamen kan via Spotify, Amazon Music, Tidal en meer met de ingebouwde HEOS-technologie, ook handsfree met je stem te bedienen. Uiteraard is ook gedacht aan Apple AirPlay 2 en kun je met wifi en Bluetooth aan de slag.

Advertentie

De Denon receiver biedt Smart TV-connectiviteit via HDMI CEC en ondersteuning van eARCDe Denon Setup Assistant helpt je bij de installatie, terwijl 3D-geluid zonder plafondluidspreker mogelijk is met Dolby Virtual Height en DTS Virtual:X.

Dolby Atmos, Dolby High Virtualization, DTS:X

Voor de beste bioscoopbeleving stel je Dolby Atmos in met een 5.2.2 surround sound-luidsprekersysteem met Dolby Atmos-hoogteluidsprekers, of speciale overheadluidsprekers. DTS:X geeft films, games en muziek een realisme dat ongeëvenaard is door het traditionele 5.1 surround sound. Dolby Height Virtualization en DTS Virtual:X bieden meeslepende audio zonder hoogtekanalen, waardoor virtuele hoogte-effecten worden gecreëerd in een 5.1, 7.1 of 2.1 luidsprekeropstelling.

De Denon AVR-X2600H heeft een adviesprijs van 699 euro.

Reacties (3)