Definitive Technology lanceert A60 Elevation Dolby Atmos-luidsprekermodule

26 augustus 2014 1 Minuut 0 Reacties
A60-Elevation-Dolby-Atmos

De Definitive Technology A60 Elevation is een luidspreker waarmee Dolby Atmos-geluid aan het home cinema systeem toegevoegd kan worden.

Definitive Technology heeft vandaag de A60 Elevation-luidsprekermodule aangekondigd, een luidspreker waarmee Dolby Atmos-geluid aan het home cinema systeem toegevoegd kan worden. Met Dolby Atmos wordt de traditionele audioweergave uitgebreid met audiosignalen die zich boven de luisterpositie bevinden. In plaats van luidsprekers aan het plafond te hangen kun je speciale modules gebruiken die bovenop vloerstaande luidsprekers geplaatst kunnen worden.

De A60-module is te bevestigen op de bovenkant van een luidspreker, bijvoorbeeld de BP-8060ST-vloerluidspreker van Definitive Technology, en werkt dan als een speciale ‘hoogteluidspreker’. Geluiden worden tegen het plafond weerkaatst, zodat audio-effecten als overvliegende helikopters of tsjilpende vogels echt van bovenaf komen. Eenmaal op de PB8060-torens geplaatst, lijkt de A60 daar één geheel mee te vormen, aldus het bedrijf.

De luidsprekermodule wordt aangesloten op een AV-ontvanger met Dolby Atmos en zorgt dan voor de juiste decodering voor het afspelen van Dolby Atmos-entertainment. Omdat het oog ook wat wil, is de A60 voorzien van een kabelgeleider om het luidsprekersnoer stevig mee aan de achterkant van de luidspreker te bevestigen. Na de installatie maakt de module gebruik van een kanaal om geluidsbeelden boven het hoofd te positioneren en geluiden multidimensionaal weer te geven.

De A60 van Definitive Technology is vanaf begin augustus 2014 voor 499 dollar per paar verkrijgbaar bij speciaalzaken. De Nederlandse prijs is nog niet bekendgemaakt.

Lees meer over wat Dolby Atmos is en hoe het werkt.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)