De beste home cinema producten van 2013 en 2014, volgens EISA

15 augustus 2013 4 Minuten 0 Reacties
Marantz-NA-11S1-2

Het is weer zover; EISA heeft een lijst met producten samengesteld die beter presteren dan de concurrentie en dus uitgeroepen mogen worden tot het beste product van 2013/2014. In een wederom uitgebreid aantal categorieën zijn home cinema producten van verschillende fabrikanten geprezen middels een EISA Award.

EISA is een Europese organisatie waarbij een vijftigtal gerenommeerde tijdschriften uit 19 verschillende landen bij aangesloten zijn. Journalisten die werkzaam zijn beide deze tijdschriften laten elk jaar weten wat zij van bepaalde producten vinden en nomineren hun favorieten voor een award. Aan de hand hiervan wordt een ranglijst samengesteld waar vervolgens de winnaars uit gekozen worden. In dit artikel focussen we ons alleen op de home cinema producten, waaronder receivers, tv’s, luidsprekers, Blu-ray spelers en projectors.

Overigens wil het winnen van een award niet per se zeggen dat het product ook absoluut het beste in zijn categorie is. De EISA lijkt steeds commerciëler te worden en roept steeds meer categorieën in het leven om veel fabrikanten tevreden te houden.

EISA Awards – Audio

Op het gebied van audio komen er een aantal bekende maar ook wat minder bekende fabrikanten en producten voorbij. Zo heeft bijvoorbeeld luidsprekerfabrikant Dali de prijs voor de beste draadloze tweeweg-luidspreker in de wacht weten te slepen met de Dali Kubik Free. LG gaat ook met een prijs naar huis, voor het beste micro audiosysteem in de vorm van de LG CM3430. De award voor de beste digitale audiospeler gaat naar een product dat we onlangs nog voorbij hebben zien komen, de Marantz NA-11S1. Panasonic heeft met de SC-PMX9 de award voor het het beste micro hifisysteem in ontvangst mogen nemen. De prijs voor het beste complete stereosysteem gaat dit jaar naar de Pioneer PD-50/A-70 en de beste luidspreker van 2013/2014 is de Sonus faber Venere 2.5.

EISA Awards – Home cinema

Het loopt allemaal een beetje in elkaar over maar ook in de home cinema categorie zien we veel audioproducten terug. Zo heeft B&W met de Panorama 2 de award voor de beste home cinema soundbar in de wacht gesleept, en is de KEF E305 uitgeroepen tot het beste home cinema luidsprekersysteem. JVC gaat er met de award voor de beste projector vandoor door de goede prestaties van de DLA-X55R. De prijs voor de beste complete home cinema oplossing gaat naar de Loewe Individual Slime Frame tv/set, en de Oppo BDP-103EU is uitgeroepen tot de beste universele speler. EISA vindt Philips heeft meest innovatief en daarom krijgt de HTL9100 soundbar van het bedrijf een award. Sony krijgt de award voor de beste home cinema receiver; de STR-DA5800ES.

EISA Awards – Video/tv

Op het gebied van tv en video hebben we al een paar awards voorbij zien komen, waaronder die van de JVC DLA-X55R projector en de Loewe Individual Slime Frame tv. Daarnaast is de prijs voor de beste Europese Design TV gegaan naar LG met de 55EA980V oled tv, terwijl de Panasonic TX-P60ZT60 is uitgeroepen tot de beste home cinema tv van 2013/2014. Ook Philips heeft met een tv een prijs in de wacht gesleept. Zo wint de 65PFL9708 de award voor de beste 4K Ultra HD tv. De award voor de beste Smart tv gaat dit jaar naar de Samsung UE55F8000 lcd tv. De beste tv algemeen voor 2013/2014 is de Sony KDL-55W905A.

Dat was een greep uit de belangrijkste categorieën op het gebied van home cinema. Het zal je opvallen dat er aardig wat producten tussen staan die op het moment van schrijven nog niet gelanceerd zijn. Het blijft dus even afwachten of de experts en consumenten het eens zijn met de keuze van EISA. We raden je dan ook aan onze home cinema reviews goed in de gaten te houden voor reviews van de nieuwste producten.

Alle awards en een uitleg van de jury vind je terug op de website van EISA.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)