CES 2011: Samsung onthult RMC30D universele Touch Control afstandsbediening

06 januari 2011 1 Minuut 0 Reacties
samsung-touch-control-tv

Misschien heb je de 2011 TV line-up van Samsung nog niet gezien, maar het merk geeft daar toch een mooie afstandsbediening cadeau bij de hogere series. We durven wel te zeggen dat het een van de mooiste en indrukwekkendste afstandsbedieningen is die we uit de fabriek van een TV fabrikant hebben zien komen.

We kunnen nog niet zeggen of hij ook echt goed werkt en wellicht de Harmony afstandsbedieningen kan verslaan, maar de Touch Control is zeker vele malen machtiger dan alles wat LG, Sharp en Sony bij hun TV’s weten te slijten. De RMC30D heeft een 3 inch touchscreen waarmee je de settings op je TV en andere AV apparatuur die je hebt ingevoerd kunt bedienen. Opvallend is dat de afstandsbediening wel erg veel op de iPhone 4 lijkt.

De AllShare functie maakt het mogelijk om content van DLNA bronnen te bedienen en af te spelen, en ook YouTube en Skype kunnen moeiteloos gebruikt worden. Verder bevat de RMC30D een QWERTY toetsenbord is past hij perfect bij de hogere HD TV series van Samsung voor 2011. Aangezien Samsung ook de titel ‘universeel’ aan het apparaat heeft toegevoegd gaan we er vanuit dat ook andere TV’s met deze Touch Control te bedienen zijn.

Bekijk hier de 2011 HD TV line-up van Samsung

Reacties (0)