CES 2011: Panasonic Viera Cast omgedoopt tot Viera Connect

06 januari 2011 1 Minuut 0 Reacties
Panasonic-Viera-Connect-feature

Panasonic heeft tijdens de CES 2011 aangekondigd dat haar 2011 TV line-up de Viera Connect internet portal aan boord zal hebben, in plaats van het Viera Cast systeem op de voorgaande series. Het grote verschil tussen beide systemen is dat Viera Connect een open platform is, wat inhoudt dat het beschikbaar is voor ontwikkelaars van content van derden. Deze content zal geplaatst worden in een nieuwe Viera Connect Market waar gebruikers individuele apps kunnen selecteren en hun internet portal kunnen personaliseren.

Onder de nieuwe apps vinden we Facebook, eBay en Napster. Ook zullen er meer manieren zijn om video content te streamen, al is dit per land verschillend.

Panasonic wil ook gaming aantrekkelijker maken via Viera Connect en het merk heeft tijdens de CES een race game genaamd Asphalt 5 gedemonstreerd. In tegenstelling tot de simpele puzzel games die je vaak op TV’s vindt is Asphalt 5 een volledige game met 3D graphics en online multiplayer modus, en kan bestuurd worden met de afstandsbediening of een standaard USB controller.

In februari zullen we waarschijnlijk meer te weten komen over de lancering in Europa, en Nederland.

Reacties (0)