CES 2011 overzicht: home cinema sets, 3D TV’s, Blu-ray spelers en Smart TV’s

09 januari 2011 6 Minuten 0 Reacties
CES-feature

De CES 2011 is weer voorbij en alle (grote) merken hebben hun nieuwste prototypes, laatste ontwikkelingen, mooiste hoogstandjes en vooral nieuwste producten voor 2011 laten zien. Dit jaar ging het vooral om de tablets, maar daar hebben wij als home cinema fans (nog) niks aan. De belangrijkste elementen qua home cinema waren dit 3D & Smart TV. Merken als Panasonic, LG, Sony en Samsung hebben allen veel met deze elementen gedaan en beloven weer innoverende producten voor het jaar 2011 klaar te hebben staan. Hieronder een overzicht, in samenwerking met 3DTVMagazine.nl.

Samsung line-up 2011

Hoewel ‘groen’ vorig jaar nog een belangrijk element was voor alle fabrikanten was er dit jaar nog maar weinig van terug te zien. Wel in de kleine lettertjes, maar geen een merk gebruikte het als presentatie middel. Toch liet Samsung wel de meest energie efficiënte TV van 2011 zien. Deze is dan voor diegenen onder ons die de energie rekening net zo belangrijk vinden als de TV.

Samsung heeft deze CES extra aandacht besteed aan haar Smart TV functie. Tot eind vorig jaar dacht iedereen nog dat het merk met Google in zee zou gaan voor Google TV, maar toch heeft Samsung gekozen voor een eigen internet portal, en met succes. De internet portal zit vol met features, diensten en mogelijkheden en brengt internet pas echt op je TV. Verder heeft Samsung vooral aandacht besteed aan 3D met een nieuwe 3D LED en een nieuwe 3D plasma serie met zeer dunne frames en aparte formaten.

Bekijk de complete 3D TV line-up van Samsung hier.

Lees hier meer over Samsung’s Smart TV.

Samsung lijkt ook iets met dun, dunner, dunst te hebben, want met verschillende producten probeert het merk aan te tonen dat ze zeer dunne producten kan maken. Zo ook nu weer met de nieuwe BD-D7500 3D Blu-ray speler. De speler zit ook geïntegreerd in een van de nieuwe 3D home cinema systemen van het merk.

Bekijk de complete 3D Blu-ray line-up van Samsung hier.

Bekijk de complete 3D home cinema line-up van het merk hier.

Philips line-up 2011

Het Nederlandse Philips kon tijdens de CES natuurlijk niet weg blijven en het merk gaf een aantal mooie demonstraties van nieuwe producten, zowel 3D als 2D kwamen aan bod. Daarnaast komt Philips in 2011 met een nieuwe line-up Blu-ray spelers en home cinema systemen. Bekijk de complete 3D TV en 3D Blu-ray line-up van Philips hier.

Panasonic line-up 2011

Panasonic heeft bij haar nieuwe LCD line-up, LED line-up en plasma line-up voor 2011 vooral aandacht besteed aan twee dingen; haar nieuwe Viera Connect portal en 3D. De Viera Connect portal is de opvolger van het vroegere Viera Cast en moet de gebruiker nog meer online mogelijkheden geven met meer diensten. Wat 3D betreft heeft Panasonic de functionaliteit nu ook toegepast op goedkopere plasma series en het merk heeft een nieuw 3D topmodel; De VT30.

Bekijk de complete 3D plasma TV line-up van Panasonic hier.

Panasonic heeft zich qua Blu-ray spelers helemaal op 3D gestort en om deze reden komt er dit jaar ook maar één nieuwe standaard 2D Blu-ray speler van het merk op de markt, de BD75. Het nieuwe topmodel van Panasonic is de BDT310 3D Blu-ray speler die natuurlijk ook in 2D een topkwaliteit moet leveren.

Bekijk de complete 3D Blu-ray line-up van Panasonic hier.

Sony line-up 2011

Sony heeft dit jaar vooral de focus gelegd op design, net als voorgaande jaren, en 3D. Het design komen we weer tegen in het Monolithic Design concept van het merk en het moet gezegd worden dat de TV’s er weer fraai uitzien. De 2D LCD en LED line-up biedt voor de consument weer de Bravia Internet Video portal en vernieuwde beeldtechnieken en de 3D LCD en LED line-up bevat vooral verbeterde technieken qua 2D en 3D weergave.

Bekijk de complete 3D LCD/LED line-up van Sony hier.

Ook Sony vindt 3D een belangrijke feature om aan zo goed als al haar Blu-ray spelers toe te voegen, vandaar dat er bij ons ook weinig nieuws over te vinden was. De nieuwe Blu-ray line-up van Sony wordt aangevoerd door de BDP-S780 3D Blu-ray speler.

Bekijk de complete 3D Blu-ray line-up van Sony hier.

Sharp line-up 2011

Voor Sharp is groot niet groot genoeg en dit jaar wil het merk groots uitpakken met vooral grote LED modellen. 60 of 70 inch wordt een normale maat in het assortiment van Sharp. Daarnaast is de fabrikant volledig in 3D gestapt en introduceert ze twee nieuwe 3D LED series.

Bekijk de complete 3D LCD/LED line-up van Sharp hier.

LG line-up 2011

Een opvallend idee van LG voor dit jaar is de focus op passief 3D, waarbij gebruik wordt gemaakt van de lichtere en goedkopere 3D bril. De nieuwe functie heet Cinema 3D en is te vinden op de goedkopere LED 3D TV series. Voor de duurdere series en de 3D plasma series maakt LG nog wel gebruik van de active shutter 3D techniek. De nieuwe TV series van LG bevatten ook LG’s Smart TV internet portal waarmee met verschillende diensten en een web browser toegang gekregen kan worden tot het internet.

Bekijk de complete 3D LED TV line-up van LG hier.

Bekijk de complete 3D plasma TV line-up van LG hier.

Daarnaast brengt LG een aantal nieuwe home cinema systemen, waarvan de meesten geschikt zijn voor 3D. Ook komt er een nieuw soundbar systeem wat perfect bij de TV line-up van 2011 past qua design. Voor de toekomst heeft LG aangegeven zich te willen focussen op OLED en binnen niet al te lange tijd te willen komen met grotere OLED TV’s.

Bekijk de complete 3D Blu-ray en 3D home cinema line-up van LG hier.

WHDI draadloos thuisnetwerk

‘Draadloos’ was misschien niet een element wat overal terug te zien was, maar toch besteedden veel merken hier aandacht aan. En met een reden, wat de draadloze woning, waarin alles gestreamd wordt en alle apparaten met elkaar communiceren is dichtbij. WHDI is een standaard voor draadloze communicatie en overdracht van content en tijdens de CES werd duidelijk dat hier zeker toekomst in zit.

Kortom, genoeg nieuws voor 2011 en we wachten met spanning af welke producten de markt gaan veroveren en of 3D dit jaar zijn slag zal slaan.

Compleet CES nieuws overzicht 2011

Bekijk hier het complete home cinema CES nieuws van 2011.

Bekijk hier het complete 3D CES nieuws van 2011.

Reacties (0)