Canton Vento 880 DC en 810 luidsprekers

18 november 2009 1 Minuut 0 Reacties
cantonvento810

Canton heeft haar lijn luidsprekers genaamd Vento uitgebreid met twee modellen. De Vento 880 DC is een vloerstaande luidspreker van bijna een meter hoog, en de Vento 810 is een kleine monitor-luidspreker.

Deze modellen zijn de eerste die voorzien zijn van Canton’s nieuwe 15cm aluminium woofer, wat direct tot gevolg heeft dat deze minimaal 2,5cm smaller zijn dan ander Vento luidsprekers – zonder dat er hierdoor veel laag verloren gaat. Ook hebben ze allebei dezelfde ADT-25 aluminium/magnesium dome tweeter.

Canton beweert dat de DC techniek die in de speakers verwerkt zit signalen elimineert die buiten onze gehoorgrenzen liggen en die ongewilde harmonische vertekening kunnen geven in de lagere tonen.

In vergelijking met andere speakers uit deze categorie beweert Canton dat deze nieuwe speakers een betere bass reproductie hebben bij lagere frequenties. volgens Canton is de frequency response 23Hz tot 40.000Hz.

De  Canton Vento 810 is het kleinste model in de Vento lijn en kan gebruikt worden als een kleine monitor speaker of voor een surround speaker in een home cinema systeem.

Beide modellen maken gebruik van bi-wire/bi-amp mogelijkheden en kunnen geleverd worden in meerdere kleuren. De kosten van de Vento 880 DC liggen rond de 2.250 dollar en die van de Vento 810 rond de 800 dollar.

Wanneer de speakers in Nederland verkrijgbaar zijn is nog onbekend.

Reacties (0)