Boxee Box by D-Link gelanceerd in Nederland

13 oktober 2010 3 Minuten 0 Reacties
boxee-box

De Boxee Box by D-Link wordt vanaf vandaag op de Nederlandse markt gelanceerd. Boxee Box by D-Link is een mediaspeler die je TV verandert in een complete home cinema entertainment machine met functies voor sociale netwerken. Boxee bouwt op een open platform, waar reeds een honderdtal apps aanwezig is om film, TV series, muziek en sociale media rechtstreeks via je TV te ontvangen.

Boxee Box by D-Link is een nieuwe manier om content op het internet weer te geven via je TV. Het apparaat kan zowel gebruikt worden om met het TV scherm te surfen als om video’s te kijken op allerlei websites. Boxee Box by D-Link maakt het ook mogelijk aanbevelingen met vrienden te delen via sociale netwerksites als bijvoorbeeld Facebook en Twitter. Enkele van de leveranciers die achter de inhoud en de apps van Boxee Box by D-Link staan, zijn Facebook, YouTube, MTV Music, mySpace tv, Flickr, Picasa, Last.fm en CNN.

Bovendien is Boxee Box by D-Link een mediaspeler waarmee je eigen media bestanden kunt afspelen en bekijken, zoals foto’s, muziek en films. Alles wordt bediend met de gebruiksvriendelijke QWERTY afstandsbediening.

Boxee Box maakt gebruik van de Intel Atom CE4100-processor, die speciaal is ontwikkeld om TV en het internet te integreren. De krachtige processor zorgt ervoor dat het Boxee-platform, dat op een open broncode bouwt, Full HD met een resolutie tot 1080p kan aanbieden. De box beschikt over draadloze toegang via de nieuwste standaard (802.11n) en kan ook via de gewone ethernet kabel worden aangesloten.

De Boxee Box by D-Link zal in Nederland beschikbaar zijn vanaf november 2010 voor een adviesprijs van 229,00 euro.

1. Internet op TV Boxee Box by D-Link verandert een TV met HDMI-aansluiting in een internet TV met onbegrensde toegang tot al het materiaal dat zich op het net bevindt. De box is een van de eerste mediaspelers die het klaarspeelt om zonder computer via de TV op het internet te surfen. De gebruiksvriendelijke interface maakt het mogelijk om alle media op eenvoudige wijze te categoriseren.

2. Mediaspeler die veel kan afspelen De mediaspeler kan de meeste gebruikelijke afspeelformaten voor film aan (tot en met volledige HD resolutie), muziek en foto’s uit de eigen media(biblio)theek. Boxee Box by D-Link ondersteunt een groot aantal bestandsformaten, waaronder MPEG-4 (DivX, XviD, H.263, H.264), Adobe Flash 10.1, JPEG, MP3, AIFF, AAC en diverse ondertitel-formaten.

3. Eenvoudige navigatie met afstandsbediening Boxee Box by D-Link wordt geleverd met een slimme QWERTY- afstandsbediening, die het gemakkelijk maakt om content op de mediaspeler te bereiken, nieuwe content op het internet te zoeken en eigen content op te vragen. Je kunt ook gratis gebruik maken van Boxee-apps voor iPhone, Android en Palm Pre als aanvulling bij de meegeleverde afstandsbediening.

4. Sociale functies De ingebouwde sociale netwerkfuncties voor o.a. Facebook en Twitter maken het eenvoudig om nieuwe content bij vrienden te ontdekken. Je kunt alles waar zijn vrienden naar kijken of luisteren delen met andere Boxee-gebruikers, of met vrienden op sociale netwerk sites.

5. Een open platform in volle ontwikkeling Zowel gebruikers als ondernemingen kunnen voortbouwen op het open platform van Boxee om eigen apps te creëren.

6. Automatische updates en ouder controle Dankzij de automatische programma-updates heb je altijd toegang tot de laatste nieuwe versie van de software. Ingebouwde veiligheidsfuncties als login-access en ouder controle beveiligen zowel de mediaspeler als de content.

Hardware-specificaties voor Boxee Box (DSM-380): • Intel Atom CE4100-processor • HDMI-poort • Optical/Stereo Audio • Draadloze aansluiting via Wireless N (802.11n) of via de netwerkkabel • Afstandsbediening met eenvoudige navigatie en compleet QWERTY-toetsenbord • 1 SD-kaartlezer • 2 USB-poorten • Ondersteunt alle populaire codecs en bestandsformaten, met inbegrip van Adobe Flash 10.1, MP3 en Divx

prijsvergelijking


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (1)

Gijs

Gijs
08 december 2010 om 17:37

Ik heb deze box. Zeer tevreden over. Nu wil ik hier een goede audio set bij. Heef iemand tips?

Inloggen