Bowers & Wilkins Architect Frame: audio-oplossing voor grotere tv’s

01 juni 2017 2 Minuten 0 Reacties
Bowers-Wilkins-Architect-Frame

Het Bowers & Wilkins Architect Frame is een totaaloplossing voor diegenen die het interieur en de audiobeleving perfect op elkaar willen afstemmen.

Vorig jaar schreven we uitgebreid over het Soundframe, een stijlvolle audio-oplossing voor diegenen die de luidsprekers willen laten opgaan in het interieur. Het Soundframe, ontwikkeld door Bowers & Wilkins en Mutrox, is nu omgedoopt tot het Architect Frame en wordt vandaag officieel gelanceerd.

Bowers & Wilkins Architect Frame

Bij een grote televisie speelt geluidskwaliteit te vaak een onderbelichte rol. Met het Architect Frame biedt Bowers & Wilkins daar nu een stijlvolle oplossing voor, één oplossing met alle luidsprekers en bekabeling netjes geïntegreerd. Het Architect Frame is voorzien van Cinema 7 luidsprekers, een subwoofer en bijpassende versterker. Het is een totaaloplossing voor diegenen die het interieur en de audiobeleving perfect op elkaar willen afstemmen.

Er zijn drie verschillende uitvoeringen van het Architect Frame ontwikkeld: een frame gemaakt voor een 55 inch, 65 inch of 77 inch televisie. In elke uitvoering kan worden gekozen uit een stereo, surround of een surround uitvoering met ingebouwde subwoofer. Met een diepte van 17cm kan elke uitvoering tegen de wand worden gemonteerd, in de wand worden verzonken of in maatwerkmeubilair worden ingebouwd.

Naast de verschillende uitvoeringen kan er worden gekozen uit vijf stoffen: Midnight Black, Olive Green, Chocolate Brown, Bullet Grey en Eastern Taupe. Deze kwaliteitsstoffen worden speciaal ontwikkeld voor een hoogwaardige akoestische transparantie.

Naast het stijlvolle design moet het Bowers & Wilkins Architect Frame vooral ook in de geluidskwaliteit opvallen. De Cinema 7 is een volledig 3-weg systeem met Nautilis Swirl tweeters en Kevlar midden- en laagunits. De rigide en stijve constructie van het Architect Frame is voorzien van een Matrix structuur zodat ongewenste resonanties tot een absoluut minimum worden gereduceerd. Ongewenste kastkleuring wordt op deze manier voorkomen maar ook de muur of gipswand is volledig vrij van resonanties, zelfs bij de uitvoering met ingebouwde subwoofer.

Het plaatsen en installeren van het Architect Frame is volgens de fabrikant eenvoudig. Het frame wordt in delen geleverd en op locatie is dit snel aan elkaar te bevestigen. Daarna wordt het Architect Frame in één geheel aan de muur bevestigd door middel van twee beugels. In het frame zijn kabel doorvoeren voorzien voor HDMI, stroom en luidsprekers kabels voor een aansluiting van alle elektronica. Vervolgens worden de luidsprekers en eventuele subwoofer geïnstalleerd en als laatste stap kan de televisie worden opgehangen in het middensegment van het frame. De magnetische grills, voorzien van speciale akoestische stof, kunnen worden vastgeklikt op het frame.

Prijs en beschikbaarheid

Prijzen zijn nog niet bekendgemaakt, maar vorig jaar werd gesproken over 5.250 euro voor een 55-inch standaardversie met stereospeakers tot 8.250 euro voor een 75-inch standaardversie met een subwoofer, twee stereospeakers en een centerspeaker. De oplossing kan bekeken en beluisterd worden bij de geautoriseerde Bowers & Wilkins Architect Frame dealer.

Reacties (0)