Bose introduceert Smart Soundbar 900

15 maart 2022 1 Minuut 0 Reacties
Bose Smart Soundbar 900

Bose introduceert de nieuwe Smart Soundbar 900, uitgerust met ondersteuning voor Dolby Atmos. Daar voegt Bose de Spatial Technologie aan toe, waarmee Dolby Atmos-content naar hogere niveaus getild moet worden door muziekinstrumenten, gesprekken en andere geluidsbronnen te scheiden en ze vanuit verschillende hoeken van de ruimte te laten klinken. De technologie levert diezelfde ervaring ook in combinatie met andere content dan Dolby Atmos, zowel film als muziek.

De Bose PhaseGuide-technologie moet zorgen voor een exacte positioning van geluid, waarbij bepaalde geluidsbronnen links en rechts worden geplaatst, ook al zijn daar geen speakers. Als je geen Dolby Atmos-content hebt, dan zijn de horizontale ruimtelijke effecten volgens Bose net zo sterk, terwijl de Bose TrueSpace-technologie voor de verticale dimensie moet zorgen, waarbij signalen worden gemixt om “hoogte” te creëren, zonder gebruik van een plafondspeaker. Als meubels of de plaatsing van de soundbar de audiokwaliteit beïnvloeden, repareert de ADAPTiQ-technologie dat direct, in elke omgeving.

De Soundbar 900 laat zich met HDMI eARC via één kabel aan de tv koppelen. De soundbar ondersteunt WiFi en bluetooth, Google Assistant en Amazon Alexa voor spraakbesturing, en komt met een app voor touch-bediening. Ook biedt de soundbar ondersteuning voor Spotify Connect, AirPlay 2. Andere Bose smartspeakers kunnen gekoppeld worden voor een multi-room audiosysteem.

De Bose Soundbar 900 is 5,82cm hoog, iets meer dan 10cm diep en 104cm lang. Hij komt met afgeronde hoeken, een geperforeerd metalen rooster rondom, strakke naden, heldere lijnen en een bovenplaat van glanzend, gehard glas. Hij past onder televisies vanaf 50 inch.

De Soundbar 900 is op 29 maart verkrijgbaar voor 999,95 euro.

Reacties (0)