Bang & Olufsen introduceert BeoSound Shape draadloos luidsprekersysteem

03 april 2017 2 Minuten 0 Reacties
Bang-Olufsen-BeoSound-Shape-2

Bang & Olufsen introduceert met de BeoSound Shape een draadloos luidsprekersysteem met een individueel aanpasbaar design dat de akoestiek van de ruimte moet verbeteren, ook als het systeem is uitgeschakeld.

Bang & Olufsen introduceert met de BeoSound Shape een draadloos luidsprekersysteem met een individueel aanpasbaar design dat de akoestiek van de ruimte moet verbeteren, ook als het systeem is uitgeschakeld.

Bang & Olufsen BeoSound Shape

De BeoSound Shape is een modulair luidsprekersysteem voor aan de wand. Het systeem is gebaseerd op zeshoekige elementen die aan de wand worden bevestigd. Het systeem biedt de mogelijkheid een harmonieuze vormgeving te creëren die het interieur verrijkt met vorm en geluid. De resonantiedempende eigenschappen maken de Shape bovendien geschikt voor gebruik in grote ruimtes, zoals winkels, studio’s, showrooms, kantoorruimtes en hotellobby’s.

De BeoSound Shape bestaat uit een combinatie van luidsprekers, versterkers en geluidsdempende elementen waarmee de geluidsperformance en het visuele design van het systeem naar wens kunnen worden gedefinieerd. Met minimaal zes elementen maak je je eigen BeoSound Shape en ieder design kan eindeloos worden uitgebreid. Het algoritme voor upmixing moet volgens Bang & Olufsen zorgen voor een helder geluidslandschap waarin de centrale positie wordt ingenomen door de vocale partij en de instrumenten de flanken vormen. Het bedrijf noemt dit een ‘Band on the wall’.

Niet alleen de vormgeving biedt eindeloze mogelijkheden, ook het uitgebreide kleurenpalet en het aanbod aan stoffen van Shape is uitgebreid. In het kleurenpalet vinden we, naast het klassieke zwart, kleuren als Parisian Night Blue, Purple Heart, Infantry Green, Brazilian Clay en Wild Dove Grey. En dankzij de samenwerking met Kvadrat, de Deense producent van designstoffen, behoort ook een afwerking met hoogwaardige wol in de volgende kleuren tot de mogelijkheden: Brown by Kvadrat, Moss Green by Kvadrat, Pink by Kvadrat en Dark Blue by Kvadrat. Bang & Olufsen zal een online design-tool beschikbaar stellen om de elementen naar wens te mixen en matchen. Deze tool kan tevens aanbevelingen geven voor een akoestisch optimale plaatsing van de luidsprekerelementen.

Dankzij de BeoSound Core connectiviteitshub, onzichtbaar aan de achterkant van één van de zeshoeken, is het mogelijk om draadloos muziek te streamen van mobiele toestellen die streamingtechnologieën als AirPlay, Chromecast built-in of Bluetooth ondersteunen. BeoSound Core is tevens uitgerust met de multiroom-functionaliteit en is daarmee een volwaardig lid van de familie van Bang & Olufsen- en B&O PLAY-producten die verschillende muziekgenres in verschillende ruimtes ten gehore kunnen brengen, en/of die dat ene muziekstuk door het hele huis laten klinken.

Prijs en beschikbaarheid

De BeoSound Shape is vanaf augustus 2017 verkrijgbaar in de Bang & Olufsen-showroom. De prijs van de BeoSound Shape hangt af van de keuze voor wat betreft de grootte, akoestische performance en de stofkeuze. De prijs voor een standaard installatie begint bij ongeveer 4.000 euro.

Reacties (0)