Arendal kondigt reeks nieuwe speakers en subwoofers aan

29 juni 2020 3 Minuten 0 Reacties
Arendal 1723 Subwoofers

Het Noorse audiomerk Arendal heeft een groot aantal nieuwe speakers en subwoofers gelanceerd. Alle speakers vallen onder de 1961-serie, die ook twee subwoofers omvat. Daarnaast is er de 1723-serie, die bestaat uit een viertal high-end subwoofers. De apparaten zullen op de markt verschijnen tussen eind juni en begin september.

1723-serie subwoofers

In deze serie verschijnen de premium subwoofers van het merk. Ze zijn voorzien van een aantal slimme mogelijkheden. Zo kunnen ze worden verbonden met een app via bluetooth, waarmee ze in de toekomst software-updates zullen ontvangen. Daarnaast is er een geïntegreerd lcdpaneel aanwezig, waarmee je de instellingen van het apparaat kunt wijzigen. Deze instellingen kunnen ook ondersteboven worden getoond, zodat je ze kunt bereiken wanneer je over de subwoofer heen gebogen staat. Tenslotte beschikken ze allemaal over dual input, waardoor je bijvoorbeeld een losse av-set én een stereo-installatie kunt aansluiten. Ze liggen vanaf begin september in de winkels.

Subwoofer 1S en 1V

De 1S is het meest ‘betaalbare’ model in de serie met een introductieprijs van 1300 euro. Het model beschikt over een enkele driver van 13,8 inch en Arendal Avalanche versterker met een vermogen van 800 watt. Volgens het bedrijf moet de subwoofer een goede balans bieden tussen de muziekweergave, diepte van de bas en het dynamisch bereik. De 1V is in feite een grotere en opgevoerde versie van de 1S en gaat 1600 euro kosten. Het model moet vooral uitblinken in de basweergave in muziek en films. De behuizing kan daarnaast afgesloten worden als je behoefte hebt aan een wat subtieler geluid.

Subwoofer 2S en 2V

In het geval van de 2S en 2V wordt gebruikgemaakt van twee drivers van 13,8 inch, die voor een uitstekende muziek- en basweergave moeten zorgen. Beide modellen hebben een zogenaamde RMS Avalanche-versterker met een vermogen van 1200 watt. De introductieprijzen zijn 2000 euro voor de 2S en 2500 euro voor de grotere 2V.

Advertentie

1961-serie speakers en subwoofers

In deze serie verschijnen een zestal nieuwe speakers en twee lichter uitgedoste subwoofers. De speakers maken allemaal gebruik van één of meerdere 5,5 inch-woofers en een 28 millimeter-tweeter. Voor het ontwerpen ervan is zoveel mogelijk technologie overgenomen van de duurdere 1723-serie. De speakers zullen vanaf eind juli beschikbaar zijn, maar de subwoofers zijn nu al verkrijgbaar.

1961 Tower

Dit is het duurste model in de line-up met een adviesprijs van 1500 euro per set. Zoals de naam aangeeft gaat het hier om een torendesign. De speakers beschikken over meerdere 5,5 inch-woofers en een 28 millimeter ‘waveguide’-tweeter. De torens staan standaard open voor de ventilatie, maar kunnen ook afgesloten worden.

1961 Monitor en Center

De Monitor is wat kleiner en heeft daarom ruimte voor twee 5,5 inch-woofers en dezelfde tweeter als de Tower. Het model heeft een gesloten ontwerp en een adviesprijs van 900 euro per set. De Center is wat specificaties betreft gelijk aan de Monitor, maar heeft een andere lay-out wat betreft aansluitingen en wordt per stuk geleverd. Voor de Center moet 500 euro afgetikt worden.

1961 Bookshelf, Surround en Height

De laatste drie modellen uit de serie beschikken allen over een enkele woofer en tweeter. De Bookshelf moet vooral opvallen vanwege het compacte gesloten ontwerp en een breed klankbereik. Het Surround-model moet het vooral van het design hebben, dat erg lijkt op dat van de duurdere 1723-serie. De Height-versie is vooral bedoeld om op hoge plaatsen neergezet of gehangen te worden, zoals aan een muur of plafond of bovenop de 1961 Tower. De adviesprijzen liggen per set op 700 euro voor de Bookshelf en Height en 800 euro voor de Surround.

1961 Subwoofer 1S en 1V

De Subwoofer 1S en 1V, die verwarrend genoeg dezelfde modelnaam dragen als hun duurdere broertjes, kosten respectievelijk 800 en 1000 euro. Ze zijn voorzien van een custom 12,2 inch-driver en versterkers op het vernieuwde Avalanche-platform, met een vermogen van 550 watt.

De 1961-serie werd vorig jaar al aangekondigd, maar op de twee subwoofers na zijn ze dus nog niet op de markt verschenen.

Reacties (0)