Apple TV wordt iTV zonder 1080p weergave

13 augustus 2010 1 Minuut 0 Reacties
appletvnew

Een tijdje terug kwam er al nieuws naar buiten van een update voor Apple TV. Daaruit bleek dat Apple een nieuwe versie van het apparaat zou lanceren voor maar 99,00 dollar, met dezelfde maten als de huidige versie, interne componenten van de iPhone (A4 CPU, 16GB aan intern geheugen), en nieuwe iTunes streaming services.

Nu is er wat meer bekend geworden over Apple TV en het is niet allemaal goed nieuws. Blijkbaar zal het apparaat niet in staat zijn om 1080i of 1080p (Full HD) video materiaal weer te geven. In plaats daarvan kan het apparaat alleen 720p afspelen. Als reden hiervoor wordt genoemd dat de A4 CPU niet in staat zou zijn om een hogere resolutie te verwerken, maar we snappen niet hoe dat kan aangezien de iPhone 3GS wel Full HD video materiaal weer kan geven. Naast dit slechte nieuws zal Apple TV waarschijnlijk ook apps krijgen met de mogelijkheid van toegang tot de App Store.

Er is nog één nieuwtje; Apple zal de naam van Apple TV officieel veranderen in iTV en zo haar iProducten lijn uitbreiden. In de herfst zal er meer bekend gemaakt worden. We wachten af..

Reacties (0)