Apple lanceert derde generatie Apple TV met 1080p ondersteuning

07 maart 2012 1 Minuut 0 Reacties
Apple-TV-3

De meeste aandacht ging vandaag natuurlijk uit naar de lancering van de nieuwe iPad (ja, dat is echt de naam) maar naast een iPad lanceerde Apple vandaag ook een nieuwe generatie Apple TV. De nieuwe versie zal voor 109 euro in de winkel liggen en biedt onder meer ondersteuning voor Full HD 1080p materiaal en een vernieuwde interface.

In de nieuwe interface heeft Apple vooral inspiratie opgedaan met iOS. Er wordt meer kleur in gebruikt, icons spelen een belangrijkere rol en er zijn meer applicaties van derden beschikbaar. De nieuwe interface zal ook op middels een update op eerdere Apple TV modellen verschijnen. Daarnaast is de integratie van iCloud en iTunes volgens Apple verbeterd. De belangrijkste nieuwe feature is de mogelijkheid om 1080p Full HD video’s af te spelen, waar de vorige generaties alleen om konden gaan met 720p materiaal. Natuurlijk betekent dit ook dat je in iTunes Full HD content kunt downloaden en weer kunt geven via de Apple TV. Mocht je al 720p content gedownload hebben kun je de 1080p versies later gratis downloaden.

Het uiterlijk van het apparaat is ongewijzigd gebleven. De Apple TV 3 moet vanaf 23 maart voor 109 euro in Nederland te koop zijn.

Helaas hebben we nog geen Apple HDTV gezien maar wellicht komt deze voor het einde van dit jaar nog.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)