Anthem ARC Genesis: volgende generatie kamercorrectie software

11 februari 2019 1 Minuut 1 Reacties
anthem

Anthem Electronics, bekend van de high-end componenten voor stereo- en surroundweergave, heeft tijdens ISE 2019 in Amsterdam de eerste details van ARC Genesis gepresenteerd.

Deze volgende generatie kamercorrectie software (Anthem Room Correction) moet in de lente van dit jaar beschikbaar zijn.

De nieuwe Anthem Room Correction (ARC) software, ARC Genesis, is een zelf ontwikkeld technologie voor 2-kanaals en surround audioproducten waarmee middels geavanceerde metingen, een handige interface en krachtige algoritmes een optimale audioweergave verwezenlijkt kan worden. De software is geschikt voor zowel Windows als Mac, en later moet ook de ARC Mobile-app geschikt worden gemaakt voor de nieuwe software.

De Anthem Room Correction (ARC) technologie ‘begrijpt’ de akoestische eigenschappen van een ruimte en optimaliseerde de audioprestaties aan de hand van deze eigenschappen zodat je een optimale audioweergave in elke unieke kamer kunt krijgen. Resonanties, reflecterende oppervlakken en andere obstakels die het geluid negatief kunnen beïnvloeden worden middels metingen en berekeningen geëlimineerd. Wanneer de technologie gebruikt wordt in combinatie met compatibele receivers, processors en voorversterkers met ingebouwde bass-management functies analyseert ARC Genenis ook de frequentierespons van speakers en subwoofers om custom high-pass en low-pass filterinstellingen te berekenen.

De derde versie van Anthem’s technologie biedt een verbeterde userinterface, een sneller algoritme, verbeterde resultaten, meerdere verbindingsmogelijkheden (afhankelijk van het product), een Quick Measure snapshot-functie, een Curve Viewer-tool en de mogelijkheid om de resultaten in PDF te exporteren. Tot slot is er ook een nieuwe demo-modus aanwezig waarmee je de mogelijkheden van de software kunt ervaren, zelfs als je geen toegang hebt tot een ARC-compatibel product. Dankzij de demo-modus kun je alle features zelf ervaren.

ARC Genesis moet in de lente van 2019 uitgebracht worden en zal te downloaden zijn via de website van Anthem.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (1)

Marco

Marco
17 februari 2019 om 12:16

En eindelijk voor de Mac gebruikers 🙂

Inloggen