3DTV Magazine nieuws update – 5

04 mei 2010 3 Minuten 0 Reacties
gravatar

Naast al het 2D home cinema nieuws wat we deze week voorbij hebben zien komen staat natuurlijk de 3D wereld niet stil. Zo zijn er nieuwe 3D Blu-ray spelers van Denon gepresenteerd, komt Toshiba met een 3D TV welke zonder brillen werkt, komt Samsung met kleinere 3D TV's, en heeft LG een nieuwe 3D TV serie onthult. Onze partner website, 3DTVMagazine.nl heeft al het 3D nieuws als eerste en geeft de meest uitgebreide uitleg over 3D TV, de 3D technieken, 3D soorten, 3D accessoires, en nog veel meer. Hieronder vind je het belangrijkste 3D TV nieuws van afgelopen week zodat je ook via ons op de hoogte blijft van het laatste 3D TV nieuws.

Toshiba komt met 21 inch 3D display zonder bril Toshiba heeft aangekondigd dat ze druk bezig is met het ontwikkelen van ‘bril-vrij 3D’ en als eerste try-out komt het merk dan ook met een 21 inch autostereoscopisch 3D display. Ondanks dat Toshiba haar 3D TV’s (met bril) – de befaamde Cell TV’s – nog niet in ons land gelanceerd heeft is het merk bezig met een display dat 3D weergeeft zonder het gebruik van een bril en wat bekeken kan worden uit verschillende kijkhoeken, wat vaak voor autostereoscopische 3D TV’s nog een probleem is.Lees verder..

Denon DBP-2011UDCI en DBP-1611UD 3D Blu-ray spelers Denon heeft in de VS twee nieuwe Blu-ray spelers geintroduceerd. Beide spelers zijn volledig compatibel met 3D en zijn volgens Denon ‘echte universele spelers die alles aankunnen’. De DBP-1611UD en DBP-2011UDCI kunnen niet alleen 3D Blu-ray films afspelen, maar ook gewone Blu-ray discs, CD’s en SACD’s. Lees verder..

Panasonic voegt twee nieuwe 3D NeoPDP TVs toe aan de line-up in Japan Misschien is de huidige 3D TV line-up van Panasonic niet voldoende voor je.. Dan is er nog niks om je zorgen over te maken, want in Japan komen er twee nieuwe 3D TV’s van het merk bij. Naast de reeds gelanceerde 50 inch en 60 inch 3D NeoPDP TV’s komt Panasonic nu ook met een 58 inch en 65 inch variant. De twee nieuwe modellen bevatten dezelfde features als de 50 inch en 60 inch modellen, zoals YouTube, Skype, DLNA en VieraLink. Lees verder..

LG onthult nieuwe LX6500 3D TV serie Tijdens de CES 2010 heeft LG het top 3D TV model, de LX9500, gepresenteerd en nu komt het merk met een uitbreiding van haar 3D TV series met de lager geprijsde LX6500 3D TV. De LX6500 is volgens LG voor consumenten die de 3D functionaliteit graag willen, maar niet de premium prijs van de LX9500 willen of kunnen betalen. Daarnaast is de LX6500 ook een zeer fraaie 2D TV, mocht 3D je niet echt interesseren. Lees verder..

3D brillen werken toch met andere 3D TVs! Het feit dat 3D brillen van het ene merk niet compatibel zijn met de 3D TV van een ander merk is een groot struikelblok in het acceptatie van 3D in de huiskamer. Het is gewoon raar dat je niet je eigen 3D bril mee kunt nemen naar een vriend om een voetbalwedstrijd of film op een andere 3D TV in 3D te bekijken. Lees verder..

Samsung komt in 2011 met 32 en 37 inch 3D TVs Samsung heeft aan de website TechRadar laten weten dat ze in 2011 kleinere 3D TV’s zal lanceren. Tijdens een demonstratie van de 2D naar 3D conversie van het merk in de UK heeft een vertegenwoordiger van Samsung dit laten weten. Dit doet de uitspraak van Samsung dat ‘hoe groter hoe beter’ geldt voor 3D alleen niet veel goeds. Lees verder..

Voor meer 3D TV nieuws, kijk snel op 3DTVMagazine.nl

Reacties (0)