3DTV Magazine nieuws update – 12

27 september 2010 3 Minuten 0 Reacties
gravatar

De IFA show in Berlijn ligt alweer een paar weken achter ons - mocht je hier trouwens nog 3D TV nieuws van willen lezen, kijk dan even hier - en het is een beetje stil aan de zijde van de fabrikanten. De meeste fabrikanten bereiden zich voor op de lancering van de najaarscollectie of geven informatie over nieuwe technieken en updates voor huidige producten. Zo heeft Samsung zich geuit over de active shutter 3D techniek, heeft Sony haar PS3 geupdate voor 3D en komen kleinere fabrikanten ook met 3D TV's. Daarnaast heeft 3DTVMagazine.nl de beste 3D TV's van dit moment op een rijtje gezet. Onze partner website, 3DTVMagazine.nl heeft al het 3D nieuws als eerste en geeft de meest uitgebreide uitleg over 3D TV, de 3D technieken, 3D soorten, 3D accessoires, en nog veel meer. Hieronder vind je het belangrijkste 3D TV nieuws van afgelopen week zodat je ook via ons op de hoogte blijft van het laatste 3D TV nieuws.

Samsung: ‘Active shutter brillen blijven nog wel even..’ De directeur van Samsung’s Europese Business Development afdeling heeft tijdens een TV conferentie laten weten dat hij de active shutter 3D brillen de komende jaren nog niet ziet verdwijnen – maar er is wel goed nieuws over de standaardisatie van de active shutter 3D techniek. Lees verder..

Niet veel mensen hadden het nog verwacht, maar ook de passieve 3D techniek – ook wel polarisatie projectie genoemd – komt naar consumenten TV’s, althans als het aan RealD ligt. Het bedrijf heeft tot op heden haar pijlen gericht op bioscopen en om deze reden maken ook de meeste 3D bioscopen gebruik van de passieve 3D techniek. Nu zijn de 3D TV’s dan aan de beurt en RealD verwacht in 2011 de eerste 3D TV’s met passief Full HD 3D te kunnen presenteren. Lees verder.

PS3 3D Blu-ray update zonder HD audio Firmware versie 3.50 is vanaf heden beschikbaar voor Sony’s zeer succesvolle PlayStation 3 game console. Deze update is waar veel game en home cinema fans op hebben zitten wachten, want nu kunnen er dan eindelijk 3D Blu-ray discs afgespeeld worden. Maar – ja, er zit een maar aan – echte home cinema fans zullen niet helemaal blij zijn aangezien de update met zicht meebrengt dat Dolby TrueHD en DTS-HD audio formaten niet ondersteunt worden wanneer je een 3D Blu-ray disc afspeelt. Lees verder..

De 10 beste 3D TVs ter wereld vandaag de dag (update) Als je op zoek bent naar de beste 3D TV, dan is dit de juiste plaats om de zoektocht te beginnen. We hebben een lijst samengesteld van de 10 beste 3D TV’s ter wereld – zowel LCD als plasma – en we hebben ze netjes onder elkaar gezet zodat jij de beste keuze kan maken. Lees verder..

Kleinere fabrikanten komen nu ook met 3D TV’s Elektronica giganten als Samsung, Sony, Panasonic en LG hebben allen hun 3D TV’s als eerste en samen gepresenteerd. Maar nu komen ook kleine fabrikanten als Grundig, Hannspree en Haier met 3D modellen. Hannspree heeft tijdens de IFA haar eerste 3D TV gepresenteerd. Dit markeert ook de start van de opkomst van 3D TV’s van kleinere fabrikanten. Lees verder..

Philips lanceert HTS7140 3D Blu-ray soundbar Philips heeft tijdens de IFA 2010 een nieuwe home cinema soundbar gepresenteerd, genaamd de HTS7140. Deze soundbar moet volgens Philips de perfecte toevoeging zijn voor een flatscreen TV met een krachtig en atmosferisch geluid. Bovendien heeft de soundbar een ingebouwde 3D Blu-ray speler. Lees verder..

Review: Eerste indruk LG LEX8 3D Nano LED TV Er staan vele spannende nieuwe TV’s tentoongesteld op de IFA 2010 en niet een van de minst indrukwekkende is de nieuwe LG LEX8 Nano LED TV. De TV maakt gebruik van een nieuw soort LCD panel en heeft een ultradun filmlaagje voor de Direct LED achtergrondverlichting (Full LED). Het filmlaagje is voorzien van een groot aantal minuscule gaatjes die zo ontworpen zijn om het licht van de LED lampjes beter te verdelen. Dit is zo ontworpen om een betere kijkervaring te creëren door het scherm helderder en kleurrijker te maken. Lees verder..

Voor meer 3D TV nieuws, kijk snel op 3DTVMagazine.nl

Reacties (0)