Apple TV-app nu beschikbaar voor LG 2018 oled tv’s

07 september 2020 1 Minuut 0 Reacties
apple-tv-itunes

LG heeft vandaag de Apple TV-app beschikbaar gesteld voor de 2018 oled-serie. Daarnaast is er waarschijnlijk toch goed nieuws over ondersteuning voor AirPlay en HomeKit voor LG-televisies uit 2018.

De Apple TV-app werd eerder al gelanceerd voor de 2019- en 2020-modellen van LG, maar nu kunnen ook de mensen met een oled-televisie van LG uit 2018 gebruikmaken van de app. De app biedt toegang tot content van iTunes en de Apple TV+-videostreamingdienst, evenals kanalen van uitgekozen partners. Via iTunes kun je zelf films huren en kopen, terwijl je via TV+ toegang krijgt tot een scala aan (exclusieve) content. De Apple TV-app is per direct beschikbaar en wordt automatisch toegevoegd aan je dashboard.

De Apple TV-app is tevens beschikbaar voor 2019- en 2020-modellen van Samsung en Apple belooft de app ook te lanceren voor smart tv’s van Sony en Vizio.

Toch AirPlay en HomeKit voor 2018 tv’s

Schreven we afgelopen zaterdag nog dat AirPlay 2 en HomeKit niet meer toegevoegd worden aan de LG televisies uit 2018, daar schrijft het LG Twitter-account vandaag weer wat anders. Het nieuws leverde LG een stortvloed aan kritiek op, waardoor men waarschijnlijk weer teruggekomen is op het terugtrekken van deze ondersteuning. Volgens LG krijgen de LG-televisies uit 2018 later dit jaar toch ondersteuning voor Apple AirPlay 2 en Apple’s HomeKit. Verdere details ontbreken nog, maar dit is goed nieuws voor de mensen met een LG-televisie uit 2018.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)