Sony bevestigt HDMI 2.1-functies 2020 oled en lcd led tv’s

11 februari 2020 1 Minuut 3 Reacties
Sony ZH8 8k tv

Sony heeft bevestigd dat twee nieuwe lcd led tv-series over HDMI 2.1-poorten beschikken. Andere modellen krijgen specifieke HDMI 2.1-functies.

Sony heeft afgelopen maand tijdens CES 2020 zijn nieuwste televisies voor dit jaar aangekondigd, maar de Japanse fabrikant wist nog niet te bevestigen welke televisies nu precies met HDMI 2.1-poorten of specifieke HDMI 2.1-functies uitgerust worden. Inmiddels heeft Sony wel aangegeven wat we kunnen verwachten.

HDMI 2.1 op 2020 Sony televisies

Tegenover de collega’s van FlatpanelsHD heeft Sony bevestigd dat twee nieuwe lcd led tv-series over HDMI 2.1-poorten beschikken. Het gaat om de ZH8-serie met 8K-resolutie en de XH90-serie met 4K-resolutie. De 4K-modellen kunnen maximaal 4K met 120 frame per seconde weergeven, terwijl de 8K-modellen 8K met 60 frames per seconde kunnen weergeven. De vorig jaar geïntroduceerde ZG9-serie beschikt ook over HDMI 2.1 met volledige 8K 60fps-ondersteuning.

Daarnaast is de XH90-serie de eerste Sony tv-serie die beschikt over VRR (variabele refresh rates) voor een soepelere game-ervaring en ALLM (Auto Low Latency Mode) voor automatische selectie van een optimale game-modus. Beide functies worden middels een firmware-update uitgebracht voor de XH90-serie.

De XH95-serie en XH85-serie lcd led-modellen, alsook de A8- en A9-serie oled tv, komen zonder HDMI 2.1-poorten maar beschikken wel over één functie van HDMI 2.1. Deze tv’s komen namelijk met HDMI eARC (enhanced Audio Return Channel). Hiermee kan audio in hoge resolutie (Dolby Atmos, DTS:X, etc) vanuit de tv naar een soundbar of receiver gestuurd worden.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (2)

Peter

Peter
12 februari 2020 om 01:23

Dus nog niks over de Oled van 2020? Dit word wel gesuggereerd in de titel

Inloggen


12 februari 2020 om 10:10

De A8 en A9 zijn de oled tv’s van 2020 🙂

Inloggen
Henny van der Aalst

Henny van der Aalst
03 mei 2020 om 19:52

Wat jammer dat Sony zo erg weinig aan innovatie doet,een aderlating dat Sony zo erg weinig HDMI 2.1 mogelijkheden onbenut laat.

Inloggen