Samsung Galaxy Note 10 en Galaxy Note 10+ aangekondigd

07 augustus 2019 4 Minuten 0 Reacties
samsung-galaxy-note-10-10-plus-1

Samsung heeft officieel de Samsung Galaxy Note 10 aangekondigd. Dit keer wordt het apparaat vergezeld door de Galaxy Note 10 Plus-variant. Beide smartphones zijn vanaf 23 augustus beschikbaar voor een prijs vanaf 949 euro. Het Plus-model heeft een vanafprijs van 1099 euro.

Galaxy Note 10 en Galaxy Note 10 Plus: dit wil je weten

Samsung heeft woensdag twee versies van de nieuwe Note gepresenteerd: de Samsung Galaxy Note 10 en de Samsung Galaxy Note 10 Plus. De modellen hebben verschillende configuraties, dus het is niet simpelweg kiezen voor ‘een grotere Galaxy Note 10’ wanneer je voor het Plus model kiest. Zo heeft de reguliere versie een scherm van 6,4-inch, terwijl de Plus-variant er eentje heeft van 6,8-inch. In beide gevallen betreft het een amoled-scherm met een frontcamera in het midden. Ook zijn beide schermen gecertificeerd voor HDR10+.

Beide toestellen hebben dezelfde frontcamera van tien megapixel, 80-graden kijkhoek en aperture van f/2.2. Het normale model heeft een maximale resolutie van 2.280 bij 1.080 pixels (en een pixeldichtheid van 401 pixels per inch), terwijl het grote model een maximale resolutie van 3.040 bij 1.440 pixels heeft (met een pixeldichtheid 498 pixels per inch). Onder de motorkap zit respectievelijk een 7nm 64-bit octacore-processor (max. 2.7 GHz + 2.4 GHz + 1.9 GHz) en een 7nm 64-bit octacore-processor (max. 2.8 GHz + 2.4 GHz + 1.7 GHz).

De Samsung Galaxy Note 10 heeft twee configuraties: 8 GB aan werkgeheugen en 256 GB aan interne opslagruimte of 12 GB aan werkgeheugen en 256 GB aan opslagruimte met 5g aan boord. De Samsung Galaxy Note 10 Plus heeft een versie van 12 GB werkgeheugen en 256 GB opslaggeheugen, evenals een versie met evenveel werkgeheugen maar een verdubbeling van de interne opslagruimte. De Note 10 heeft verder ruimte voor twee simkaarten, terwijl de Note 10 Plus twee simkaarten of één sim- en één micro-sd-kaart aankan.

Advertentie

De accu in de Samsung Galaxy Note 10 heeft een vermogen van 3.500 mAh, terwijl de accu in de Samsung Galaxy Note 10 Plus met 4.300 mAh 800 mAh meer vermogen heeft. Beide smartphones worden direct geleverd met Android 9.0 Pie, de te verwachten verbindingen en sensoren (zoals bluetooth, nfc en usb-type-c), een vingerafdrukscanner en ondersteuning voor gezichtsontgrendeling. Verder bieden de Galaxy Note 10-toestellen allerlei handige hulpmiddelen waardoor je er prima op moet kunnen werken.

  • Handschrift naar tekst: Gebruikers kunnen notities noteren, hun handschrift direct omzetten in digitale tekst in Samsung Notes, notities aanpassen door handgeschreven notities te verkleinen of vergroten en exporteren naar verschillende formaten, waaronder Microsoft Word. In slechts een paar tikken kunnen samenvattingen van vergaderingen worden opgemaakt en gedeeld; de beste ideeën kunnen snel worden omgezet in bewerkbare documenten.
  • Evolutie van de S Pen: Met de S Pen Air actions voegt de Galaxy Note 10 BLE-geactiveerde gesture controls toe aan de S Pen. Door de SDK open te stellen voor derden, biedt de S Pen Air actions een wereld aan mogelijkheden voor aanpasbare bedieningselementen, zodat gebruikers games kunnen spelen of hun favoriete applicaties kunnen gebruiken op de voor hen meest natuurlijke manier.
  • Verbeterde DeX: De Galaxy Note 10 breidt de mogelijkheden van Samsung DeX uit, waardoor gebruikers gemakkelijker kunnen werken tussen hun telefoon en een pc of Mac. Met een eenvoudige USB-verbinding kunnen gebruikers bestanden tussen apparaten slepen en neerzetten en hun favoriete mobiele apps gebruiken met een muis en een toetsenbord, terwijl ze hun gegevens veilig op hun telefoon bewaren met Samsung Knox.
  • Link to Windows: De Galaxy Note 10 integreert Link to Windows rechtstreeks in het quick panel. Met één klik maken gebruikers verbinding met hun Windows 10-pc. Daar kunnen ze meldingen zien, berichten verzenden en ontvangen en recente foto’s bekijken zonder te pauzeren om naar hun telefoon te kijken.

Daarnaast zet het Zuid-Koreaanse bedrijf ook flink in op mensen die veel met content bezig zijn. Zo is er verbeterde videotechnologie beschikbaar, kun je video’s onderweg bewerken zonder dat je daar een aparte computer voor nodig zou hebben en is er een screenrecorder aanwezig waarmee je bijvoorbeeld je gameplay kunt opnemen. Ook zijn er opties met betrekking tot augmented reality en 3d, terwijl de night mode ervoor moet zorgen dat je alles ook goed in het donker moet kunnen doen, aldus de belofte van de fabrikant.

Prijs en beschikbaarheid

De Galaxy Note 10 en Galaxy Note 10 Plus zijn beschikbaar in de kleuren Aura Glow en Aura Black. en zijn vanaf 23 augustus beschikbaar. De Galaxy Note 10 met 8 GB ram / 256 GB rom heeft een verkoopadviesprijs vanaf 949 euro, de Galaxy Note 10 Plus is verkrijgbaar in de versie met 12 GB ram / 256 GB rom vanaf 1099 euro en 12 GB ram / 512 GB rom vanaf 1199 euro. Mensen die de toestellen vanaf 7 augustus vooruitbestellen, ontvangen 100 euro extra inruilwaarde bovenop de dagwaarde van de smartphone die ingeruild wordt.

Reacties (0)