Facebook Messenger laat je nu ook 360 graden-foto’s en hd-video’s versturen

03 april 2018 1 Minuut 0 Reacties
facebook-messenger-app-icoon

Facebook heeft laten weten dat er nu een verse update beschikbaar is voor Facebook Messenger. Gebruikers zijn voortaan in staat 360 graden-foto's naar elkaar te versturen. Datzelfde geldt voor video's in hd-kwaliteit. Dit was eerder nog niet mogelijk.

Download de update voor Facebook Messenger

Facebook heeft dinsdag een kleine update uitgebracht voor berichtendienst Facebook Messenger. Zo zijn gebruikers nu in staat video’s in hd-kwaliteit (met een maximale resolutie van 720p dus) naar elkaar te versturen. Een dergelijke video maken in de app is nog niet mogelijk; de video moet dus al gemaakt zijn met een camera-applicatie. Waarom het vooralsnog niet mogelijk is video’s in hd-kwaliteit op te nemen binnen Messenger, is onduidelijk. Wanneer je dat nu probeert te doen, dan zal de app de resolutie naar beneden brengen.

De andere doorgevoerde verandering is de ondersteuning voor 360 graden-foto’s. Ook hier geldt dat je de foto’s buiten de Facebook Messenger-applicatie om hebt moeten maken, aangezien het, vooralsnog, niet mogelijk is de content binnen de app te maken. Wanneer je zo’n soort foto uploadt en doorstuurt naar je contactpersoon, dan krijgt diegene een foto binnen die die dan helemaal kan bekijken door te slepen over het scherm. Deze functie heeft lang op zich laten wachten; de hoofdapplicatie van Facebook kan dit al veel langer.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)