SMI onthult eerste 3D bril met eye-tracking

05 februari 2013 1 Minuut 0 Reacties
SMI-3D-bril

Je zou zeggen dat er aan 3D brillen weinig meer te verbeteren valt en we toch binnen niet al te lange tijd de overstap naar bril-vrije 3D TV's maken. Toch denkt het Duitse bedrijf SMI daar anders over. Het bedrijf heeft namelijk de eerste 3D brillen met volledige eye-tracking mogelijkheden ontwikkeld.

SMI 3D bril met eye-tracking

De nieuwe 3D bril van SMI is uitgerust met de zogenaamde ActiveEye technologie waarmee eye-tracking met 3D gecombineerd wordt om zo de gebruiker een realistischer kijkervaring te bieden. De bril maakt de gebruik van de actieve 3D technologie die we tegenwoordig in veel 3D brillen terugzien maar de ‘6D’ head-tracking in combinatie met de 3D eye-tracking maakt deze bril uniek.

Middels beide technieken, welke gebruikmaken van drie camera’s die in de bril verwerkt zitten en bollen die aan de buitenzijde gemonteerd worden, wordt de exacte positie en oriëntatie van de ogen en het hoofd bepaald. Aan de hand hiervan wordt het weer te geven beeld aangepast.

Hoewel er nog geen duidelijkheid is over de prijs en beschikbaarheid van de SMI 3D bril laat het bedrijf wel weten dat Microsoft’s Kinect al ondersteund wordt.

Via: Engadget


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)