Google lanceert Chrome browser voor Android 4.0 apparaten

07 februari 2012 2 Minuten 8 Reacties
Chrome-Android

Het heeft even geduurd maar vanaf vandaag is het mogelijk de Chrome browser te downloaden op je Android apparaat. Enige beperking is dat je daarvoor wel een smartphone of tablet moet hebben die uitgerust is met Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Kortom, zo'n 1 procent van alle Android gebruikers kan aan de slag met wat volgens Google de snelste en simpelste browser ervaring is.

Net als de desktop versie van Chrome is het met Chrome beta voor Android mogelijk om bladwijzers en geschiedenis te synchroniseren tussen apparaten. Wanneer je de applicatie opstart en je eenmalig aanmeldt kunnen de openstaande tabs in de browser op een ander apparaat automatisch geopend worden, kun je de volledige browsing geschiedenis bekijken en krijg je URL suggesties te zien bij het invoeren van een adres. Daarnaast biedt de browser ondersteuning voor een ongelimiteerd aantal tabs en gebruik van de privé (incognito) modus om zonder het achterlaten van sporen over het internet te surfen. Om de snelheid van het online navigeren te verhogen wordt er onder meer automatisch ingezoomd op links wanneer je in de buurt van de link tikt en verschijnen zoekresultaten al tijdens het typen van de zoekwoorden. Google heeft de browser van de grond af aan opnieuw opgebouwd om deze optimaal te laten werken met de kleinere displays van smartphones en tablets.

Chrome voor Android – eerste indruk

The Verge heeft de applicatie al geïnstalleerd op een Galaxy Nexus smartphone en heeft onderstaande eerste indruk video gemaakt.

De verwachtingen van Chrome voor Android zijn hoog en velen hebben er lang naar uitgekeken. Het is dan ook absoluut aan te raden om Chrome een kans te geven en te downloaden (alleen geselecteerde landen en talen) in de Android Market. Nu is het wachten nog op een versie die ook werkt op eerdere versies van Android.

Update: De applicatie is momenteel alleen beschikbaar in de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Australië, Japan, Korea, Mexico, Argentinië en Brazilië. Later deze week wordt de browser ook in Nederland verwacht. Toch kun je stiekem via een APK bestand toch al over Chrome beschikken.

Update 24/02 20.30: Chrome voor Android is vanaf nu ook te downloaden in de Nederlandse Android Market.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (6)

Lars

Lars
07 februari 2012 om 19:28

Niet beschikbaar in mijn land?? Wat is dit??

Inloggen


07 februari 2012 om 19:29

Ajj.. dat had ik niet gezien vanuit Italië. Het zou goed kunnen dan het langzaam aan uitgerold wordt of dat na de beta versie pas andere landen toegang krijgen.

Inloggen


07 februari 2012 om 20:57

Check de nieuwe link. Nu wel de downloaden via omweg.

Inloggen
chrome

chrome
07 februari 2012 om 19:57

deze app heeft beperkingen toch?
(dat je minder dingen op deze chrome kan doen dan op je normale windows , chorme te gebruiken)

Inloggen
Sam Rijver

Sam Rijver
07 februari 2012 om 19:59

Het is nog een beta en vast zijn er nog een hele zooi dingen die nog niet werken. Maar dit is als je het mij vraagt het beste wat Google had kunnen doen om Android een dikke steun in de rug te geven. Voor mij is 4.0 + Chromebrowser 10x interessanter dan Android 4.0 + browser (dat standaard ding).

Inloggen
Erik

Erik
08 februari 2012 om 19:24

ik type dit nu in mijn Android chrome browser op de transformer prime. ik sta echt versteld.. sites die je vaak gebruikt laden minstens 3x zo snel door de slimme techniek van herkenning van chrome, en zelfs sites die ik nooit eerder bezogd heb, en waar dus geen informatie al van klaar ligt laden bijna 2x zo snel.
heel dik tevreden hiermee:)
Hoop alleen echt dat google chrome extensies nog komen.. Dat wou ik eigenlijk het liefst hebben. Maar deze snelheids boost is zeker ook niet ongewenst:)

Inloggen
Rob

Rob
09 februari 2012 om 10:31

Gisteren ook Chrome geinstalleerd op mijn Transformer Prime.
Ziet er erg goed uit, en werkt ook erg snel. Echter liep Chrome na 30 minuten vast met een zwart scherm tot gevolg. Daarna Chrome niet meer aan de praat gekregen. Kan even niet meer terughalen wat ik aan het doen was waardoor het vastliep. Ga vanavond even proberen of het opnieuw opstarten van de Prime soelaas biedt. Anders Chrome opnieuw installeren.

Inloggen
Ton

Ton
19 februari 2012 om 14:45

Wie weet wanneer de Nederlandse versie van Chrome uitkomt. Ik wacht toch liever op de Ned. versie ipv. er nu al een Engelse versie op te zetten.

Inloggen