Google lanceert Chrome browser voor Android 4.0 apparaten

07 februari 2012 2 Minuten 8 Reacties
Chrome-Android

Het heeft even geduurd maar vanaf vandaag is het mogelijk de Chrome browser te downloaden op je Android apparaat. Enige beperking is dat je daarvoor wel een smartphone of tablet moet hebben die uitgerust is met Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Kortom, zo'n 1 procent van alle Android gebruikers kan aan de slag met wat volgens Google de snelste en simpelste browser ervaring is.

Net als de desktop versie van Chrome is het met Chrome beta voor Android mogelijk om bladwijzers en geschiedenis te synchroniseren tussen apparaten. Wanneer je de applicatie opstart en je eenmalig aanmeldt kunnen de openstaande tabs in de browser op een ander apparaat automatisch geopend worden, kun je de volledige browsing geschiedenis bekijken en krijg je URL suggesties te zien bij het invoeren van een adres. Daarnaast biedt de browser ondersteuning voor een ongelimiteerd aantal tabs en gebruik van de privé (incognito) modus om zonder het achterlaten van sporen over het internet te surfen. Om de snelheid van het online navigeren te verhogen wordt er onder meer automatisch ingezoomd op links wanneer je in de buurt van de link tikt en verschijnen zoekresultaten al tijdens het typen van de zoekwoorden. Google heeft de browser van de grond af aan opnieuw opgebouwd om deze optimaal te laten werken met de kleinere displays van smartphones en tablets.

Chrome voor Android – eerste indruk

The Verge heeft de applicatie al geïnstalleerd op een Galaxy Nexus smartphone en heeft onderstaande eerste indruk video gemaakt.

De verwachtingen van Chrome voor Android zijn hoog en velen hebben er lang naar uitgekeken. Het is dan ook absoluut aan te raden om Chrome een kans te geven en te downloaden (alleen geselecteerde landen en talen) in de Android Market. Nu is het wachten nog op een versie die ook werkt op eerdere versies van Android.

Update: De applicatie is momenteel alleen beschikbaar in de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Australië, Japan, Korea, Mexico, Argentinië en Brazilië. Later deze week wordt de browser ook in Nederland verwacht. Toch kun je stiekem via een APK bestand toch al over Chrome beschikken.

Update 24/02 20.30: Chrome voor Android is vanaf nu ook te downloaden in de Nederlandse Android Market.

Reacties (8)