Receivers en versterkers

Welke receiver voor wat ik wil en had?

Hoi

 

Ik heb een nieuwe 4 k Samsung qe55q9f televisie gekocht. Nu past mijn oude receiver (onkyo sr 608) niet geheel meer bij mijn wensen. Ik wil graag in mooi geluid over mijn home cinema set (jamo 600 serie 7.1) films in 4 k hdr kijken met bijpassend geluid (dts hd etc).

Ik heb veel plezier gehad aan mijn Onkyo. Lekker vol vermogen. Ik zoek iets vergelijkbaars, dus voor een compleet vol geluid bij films maar soms ook even om de muziek lekker te knallen. Ik ben gaan luisteren naar de Marantz NR 1609 en de Sony Str-Dn 1080. Beiden erg prettig om te luisteren maar altijd lastig in een winkel in andere omstandigheden.

Beide hebben volgens mij verder veel dezelfde mogelijkheden en zeker voor wat ik wil. Dus 4 k hdr met een top geluid en een gebruikersvriendelijke interface (was bij de onkyo wat minder..)

Ik ben alleen bang dat de Marantz een stuk minder kan geven dan wat ik gewend ben bij de Onkyo maar het was wel een heel mooi vol geluid.

Kan iemand mij een beetje op weg helpen?

Thanks

Een antwoord toevoegen

Je mag geen antwoorden toevoegen!

Antwoorden (5)

Martijn Chel
19 juli 2018 om 21:22

Je zegt het eigelijk zelf al; luisteren is het allerbelangrijkste. Je kunt receivers vergelijken op features, maar alleen met luisteren kun je de knoop doorhakken, al blijft het lastig.

Dat gezegd hebbende; Dit weekend komt mijn review van de NR1609 online en ik kan je vertellen dat dit model meer dan prima is, alleen wanneer je een wat grotere ruimte of veeleisende speakers hebt, of vaak op hoog volume speelt dan heeft dit model het wat lastiger.

Voor de rest zou ik je aanraden onze reviews van verschillende receivers eens goed door te nemen.

0

stekun
19 juli 2018 om 22:19

Hi Martijn,

dank voor je antwoord. Ik kijk uit naar je review van de marantz.

ik heb een woongedeelte van ongeveer 10x5 met een open ruimte naar de keuken. Ik heb idd al veel reviews gelezen maar soms zie ik door de bomen het bos niet meer. Ik wil eigenlijk iets vergelijkbaars met mijn onkyo want ik was er erg tevreden over op de gebruikersvriendelijkheid en iets te schelle to en na. De marantz klinkt mooi en vol maar ik luisterde in een grote winkel dus kon niet goed inschatten hoe het thuis zou zijn. En de Sony is prijstechnisch erg aantrekkelijk, heeft veel mogelijkheden en klonk met meer volume.

lastig hoor.. ik neig naar de marantz maar ben bang dat te “zacht” is. Heb je nog suggesties of op basis van mijn ruimte en combinatie met mijn jamo set dat ik naar iets geheel anders moet kijken?

0

stekun
23 juli 2018 om 20:35

Ik heb de review gelezen van de Marantz nr 1609. Helder.

Ik heb nu echt mijn twijfels . Heb jij een alternatieve receiver die wel alle mogelijkheden heeft zoals de Marantz maar net even wat meer vermogen aankan?

 

0

Anoniem
24 juli 2018 om 13:31

Hoi u kunt ook eens luisteren naar een sr5012 van marantz zelf heb ik de sr5011 klinken prima en de prijs valt ook reuze mee.veel succes.mvg jo boreas.

0

Anoniem
14 augustus 2018 om 16:28

kijk ook of je passende eindversterkers kunt vinden, en die ook op de marantz kan aansluiten. kost wat meer natuurlijk. maar daarmee kun je je marantz wat meer ruimte geven qua geluid. maar wel zorgen dat de eindversterker goed bij je reciever past. ik heb langzaam mijn set vernieuwd. Ik had een sony strdb 870 qs. (of ander nummer, weet niet meer) daarbij een densen b320+ aangesloten. haha hele set uit balans bij films. Wel leuk om te knalle zou een eindversterker hor.

 

Maar met een goede match geef je je reciever meer lucht.

0