Smart TV

Samsung of Sony? Welke moet ik kiezen?

Ik kan niet kiezen tussen

Sony Kd 65ag8 en Samsung Qe65q90r

Graag advies

Een antwoord toevoegen

Je kunt alleen een antwoord plaatsen met een account op FWD.nl. Met een account krijg je een overzicht van je vragen en antwoorden, kun je eigen vragen en antwoorden bewerken, en krijg je een notificatie zodra er een antwoord gegeven is.

Antwoorden (2)

Anoniem
15 juli 2020 om 13:57

Sony Oled, de Qled komt niet eens in de buurt qua zwartwaardes. Sony heeft beter geluid, neutraler beeld en snellere beeldverversing. Qled is een normale led met marketing trucs!

0

Sir oled
16 juli 2020 om 09:51

Beste,

Helaas is het bovenstaande antwoord van onze al  gekende Samsung fan wat kort door de bocht. Het voordeel van de oled wordt heel kleiner  bij kijken met veel omgevingslicht en bijkomende reflecties .

Gamen of enkel tv kijken met eventueel film en series ? Hdr impact van de Sony is heel wat minder dan de Samsung maar wordt dan weer uitstekend gepareerd door het veel  hoger contrast van de oled.

Enkel voor tv kijken is de Sony ook af te raden omdat de oled nogal allergisch is  aan logo's  die de vervelende eigenschap hebben om sporen in het scherm achter te laten met kans op blijvende schade.

De kans is klein maar ze bestaat zeker bij onzorgvuldig gebruik.

Dus even resumeren ; films -series, Netflix en consorten en nu  en dan gamen in (een te ) verduisterde omgeving zeker de Sony oled.

Bij alle andere omstandigheden heeft  de Samsung Q90r de voorkeur.

Succes !

0