Smartphones

Veiligheid updates vervallen?

Mijn echtgenote en ik hebben dezelfde smartphone een Nokia 7 plus. Beide toestellen werken nog prima, de veiligheid updates worden niet meer ondersteund sinds maart van dit jaar (einde Android one), werken op Android 10. Kunnen wij extra updates aankopen of zijn we verplicht een nieuw toestel aan te schaffen. Ik vermoed het laatste. Verder werken zonder veiligheidsheidsupdates lijkt me gevaarlijk. Kunt U raad geven in verband met de aankoop van een nieuw toestel, we gamen niet en gebruiken om te bellen, sms en e-mail. Mijn echtgenote zit wel veel aan Facebook. Merken die een langere updates geven zijn er niet zoveel: Nokia,Samsung en Apple. We zijn allebei 60 plus en gebruiken Apple Air 3 tablet. Ik zou een Apple voorstellen maar een schermpje van 4,7 inch is zo klein tegenover de 6inch die we gewoon zijn.
Met dank
Ludo Lauwereyssens

Een antwoord toevoegen

Je kunt alleen een antwoord plaatsen met een account op FWD.nl. Met een account krijg je een overzicht van je vragen en antwoorden, kun je eigen vragen en antwoorden bewerken, en krijg je een notificatie zodra er een antwoord gegeven is.

Antwoorden (1)

Bart de la Fosse
25 mei 2021 om 11:20

Beste Ludo,

Het is niet mogelijk om als consument individueel een veiligheidsupdate te bekomen als de ondersteuning voor het toestel komt te vervallen. Het is dan idd wijs om uit te kijken naar een ander exemplaar. Ik begrijp dat je een iPhone SE hebt overwogen, maar het scherm is idd wat kleiner. Er zijn ook modellen van Apple met een groter scherm, maar die vallen in een andere prijsklasse en die lijk je niet te hebben overwogen (budget?). Dan is bij Android blijven een logische keuze. We hebben recent een overzicht gemaakt met de beste toestellen van dit moment. Je bent geen zware gebruiker, dus het hoeft geen high end toestel te zijn. Neem een kijkje bij het artikel.

https://fwd.nl/mobile/de-beste-smartphones-van-dit-moment/

0