Algemeen

Schokkerige beelden bij Netflix?

Beste Wesley,

Ik heb je recensie gelezen over de streamingsdiensten en ik had gehoopt dat je in je recensie zou ingaan op de kwaliteit van de beelden. Ik merk al heel lang, dus al ver voor de coronacrisis, dat de beelden van Netflix niet soepel verlopen, maar schokkerig. Vooral als je over een landschap vliegt. Ook heb ik Prime en daar is het heel duidelijk veel minder. Misschien dat het komt door de manier dat ik mijn apparaten op elkaar heb aangesloten of door de kwaliteit die de streamingdienst, in dit geval Netflix, levert.

Mijn tv, een LG OLED65G6V met softwareversie 05.30,70, is via ARC aangesloten op mijn Marantz AC-receiver SR6013 met firmware 3600-8280-1232-2065 met DTS-versie 3.90.50.54. Beide apparaten zijn via een ethernetkabel aangesloten op de modem en de downloadsnelheid meet ik regelmatig en bedraagt 235-245 Mbs.

Advertentie

De streamingdiensten bekijk ik via mijn Apple TV 4K, tvOS is 13.4.6, die ook aangesloten is op de Marantz. De Apple TV is ook met een ethernetkabel aangesloten op de modem.

Ik hoop dat jij of misschien anderen die dit lezen me kunnen vertellen wat er aan de hand is met die schokkerige beelden. Ligt het aan mijn apparatuur of ligt het bij Netflix?

 

Een antwoord toevoegen

Je kunt alleen een antwoord plaatsen met een account op FWD.nl. Met een account krijg je een overzicht van je vragen en antwoorden, kun je eigen vragen en antwoorden bewerken, en krijg je een notificatie zodra er een antwoord gegeven is.

Antwoorden (4)

flwfrank
14 juli 2020 om 14:54

Ik woon in de binnenstad van Amsterdam en ik heb Ziggo. Dus ik denk niet dat het daaraan kan liggen.

0

Eric Beeckmans
14 juli 2020 om 20:29

Ik ga er van uit dat de aansluiting als volgt is: Apple Tv 4K -> Marantz -> LG G6

Zet de volgende instellingen op je Apple TV. Enable HDR: ON. Format: 4K SDR50, HDMI Output: YCbCr, Chroma: 4:4:4, match content: Range & Frame rate allebei ON(deze zijn belangrijk).

Zet op je Marantz alle mogelijke video verbetering af. Picture Mode: OFF. Video mode: Auto. Video Conversion: OFF. i/p Scaler: OFF. Resolution: Auto. Sharpness: Off. Progressive  mode: Auto, Aspect Ratio: 16:9.

Selecteer op je G6 de Movie mode, liefst in de fabrieksinstellingen om te starten.

Ga nu het effect na.

Nog steeds niet ok? Kijk dan in de LG beeldmenu, zoek, in de Beeld/Beeldopties: Echte Bioscoop: AAN. Nog steeds niet ok? Kijk dan in de LG beeldmenu, zoek, in de Beeld/Beeldopties: TruMotion op Vloeiend.

Lukt het nog steeds niet, sluit de Apple TV dan eens rechtstreeks aan op je tv.

Vermits je om en bij de 240 Mbps snelheid haalt (te meten op de ethernetkabel aan je Apple TV), is je netwerkkabel prima. Cat 7 gaat daar  niets aan veranderen. (Cat 5e volstaat al tot 1 Gbps, en moest shielding dan toch echt nodig zijn, dan kan je ook Cat5e Shielded krijgen).

Cheers,
Eric

0

flwfrank
15 juli 2020 om 15:07

Beste Eric, Hartelijk dank voor de zeer uitvoerige beschrijving hoe ik mijn probleem zou moeten oplossen. Ik ben begonnen met mijn Apple TV en heb geprobeerd deze op HDR te krijgen. De Apple TV wilde eerst een test doen en ik kreeg de volgende melding: Apple TV heeft je tv teruggeschakeld naar de vorige structuur. Nadat ik de volgende instellingen heb gecontroleerd en Chroma op 4:4:4 heb gezet, ben ik naar de Marantz gegaan en alle instellingen daar gecontroleerd en evt. aangepast. Was trouwens enigszins moeilijk vinden omdat ik alles in het Nederlands heb staan. Daarna een film bekeken en ik was niet tevreden. Vervolgens heb ik op de G6 de mode gewijzigd in "Bioscoop" en opnieuw een HDR film gestart. Ik kreeg vervolgens een bericht van mijn Apple TV of ik naar HDR wil wijzigen. Wat ik natuurlijk gedaan heb. Ik zie nu zeer weinig of geen schokkerige beelden meer. Film was op Netflix en vanavond ga in kijken hoe het is op Prime.

Heel hartelijk dank voor je uitgebreide hulp!

PS: ik was van plan om mijn Homecinema Magazine abonnement op te zeggen doordat ik het magazine niet meer als Pdf kan lezen. Maar nu jullie zulke goede service geven aan jullie abonnees, heb ik besloten nog lid te blijven. Hopelijk komt de Pdf-versie weer terug, want lezen op de huidige manier is nogal een beproeving voor me.

Met vriendelijke groet,
Frank Willems.

 

 

0

Bart de la Fosse
16 juli 2020 om 11:52

Goed om te lezen dat je met de tips van Eric bent geholpen. En dank voor je positieve bericht Frank. Daar doen we het voor.  Over de digitale editie: er wordt gewerkt aan de terugkeer van de downloadbare PDF ;-)

0