Televisie

SCART naar HDMI zonder geluid?

Hallo,een videorecorder aansluiten op een tv van lg  nl.lg49uh850v.Heb nu een omvormer met scart en versterking naar hdmi.Krijg wel redelijk beeld maar geen geluid.Op de tv heb ik aangegeven dat deze hdmipoort scart ontvangt.Heb óveral’ geprobeert info te krijgen maar zonder succes. Mvg.,Cor.

Een antwoord toevoegen

Je mag geen antwoorden toevoegen!

Antwoorden (2)

Bart de la Fosse
13 mei 2020 om 22:38

Er zijn vele omvormers te koop voor dergelijke situaties. De resultaten wisselen. Wellicht wat omslachtig, maar zelf heb ik het als volgt opgelost: een oude dvd-recorder van Sony met HDMI. Ik laat de  videorecorder binnenkomen via Scart op RGB-INGANG (LINE1: SCART). Uitvoer door de dvd-recorder via HDMI. De latere modellen dvd-recorder van Sony beschikken over HDMI, zoals bijvoorbeeld de RDR-HX750. Mogelijk is dit niet de suggestie die je verwacht, maar heb je er toch iets aan ;-)

Ik vraag mij nog een ding af. Moet/kan je de audio niet los aansluiten vanaf je huidige converter? Bij sommige modellen is dit een mogelijkheid of zelfs een must.

0

Anoniem
14 mei 2020 om 11:18

Dank voor je reactie!Er is een omvormer met scart in en hdmi out,tevens wordt signaal versterkt.Beeld is redelijk goed,maar geen geluid.Op de tv een lg49uh850v aangegeven dat de aansluiting scart ontvangt,dit op aanraden van de leverancier van de omvormer.recorder heeft wel aparte audio uitgang met tulpstekkers maar de tv heeft die ingang niet op die manier.getracht de recorder met optical naar soudbar aan te sluiten,krijg wel geluid als ik de omvormer loskoppel en dus geen beeld meer.Bij LG ben ik ook niet wijzer geworden.  Cor.

0