Android

PDF-files alleen lezen, niet meteen opslaan?

Sinds enige tijd worden pdf-bestanden die ik  -op mijn tablet met de nieuwste android versie – wil zien, meteen gedownload! Dat vind ik lastig, want dan moet ik al die bestanden na lezing weer verwijderen. Ik heb alle instellingen van mijn android tablet gelezen en nog eens gelezen. Op mijn pc krijg ik bij het klikken op een pfd-file keurig de vraag of ik wil lezen of downloaden. Waarom geeft android die keus niet (meer)?

Een antwoord toevoegen

Je mag geen antwoorden toevoegen!

Antwoorden (3)

Bart de la Fosse
04 maart 2019 om 11:16

Ik vermoed dat je dit kunt aanpassen door in de viewer die je gebruikt aan te geven dat de bestanden niet standaard moeten worden gedownload.

0

Anoniem
05 maart 2019 om 19:00

Waarde Bart de la Fosser,

 

Dank voor je antwoord. Het probleem is dat ik of alleen de boodschap krijg 'annuleren of downloaden' of helemaal geen boodschap. Blijkbaar heeft Android in een update iets uitgeschakeld, zodat ik de pdf-bestanden niet meer kan viewen. Ik heb ook al een andere browser geprobeerd, resultaat zie boven. Op mijn computer kan ik wel aangeven of ik pdf-bestanden wil zien of opslaan.

Nogmaals, je wil niet weten hoe vaak ik het 'tandwiel' heb geopend om naar de instellingen van mijn tablet te kijken.

Helaas, tot op heden geen resultaat.

0

Bart de la Fosse
07 maart 2019 om 19:29

Hmm...ik heb zo snel geen oplossing voorhanden eerlijk gezegd. Wellicht dat een andere lezer nog een idee heeft. Het is wel zo dat pdf's iha weinig ruimte innemen. Als het echt niet lukt dan is het beste alternatief wellicht om periodiek de map te legen waar de downloads worden opgeslagen?

0