Homecinema

LG TV vs. Denon receiver met HDMI CEC?

Ik heb een LG Nanocell 65 inch en die werkt op zich perfect.
Ik heb ook een Denon AVR-1600h receiver (net nieuw) en is ook perfect, alsmede de Ziggo Mediabox Next…maar nu…
Wanneer ik met de remote controls van de Mediabox alles inschakel (via CEC) gaat alles keurig aan, op de juiste ingang etc. Maar na een seconde of 10/20 neemt de TV het ineens over en staat de audio op “TV Audio”, meestal schakelt hij weer terug naar de Mediabox, maar soms blijft hij op TV Audio staan. Een andere keer doet hij dat allemaal niet en gaat alles goed. Het is gewoon @random lijkt wel.

Wie weet hoe ik dit op kan lossen? Wil je meer weten, ik geef graag meer info.

Alvast bedankt.

Een antwoord toevoegen

Je mag geen antwoorden toevoegen!

Antwoorden (2)

Bart de la Fosse
03 mei 2021 om 11:24

Dit klinkt als een handshake probleem. HDMI CEC is op papier een mooi iets, maar het kan ook voor onverwachte resultaten zorgen helaas. Pass Through staat aan? Al eens een andere set kabels geprobeerd?

0

ronvmeijer
03 mei 2021 om 14:11

Andere kabels proberen, hmm..klinkt niet echt als dé oplossing want de TV neemt het gewoon voor 'even' over, kabels lijken mij juist hierdoor dik in orde want ze pakken elke puls mee. Het is één handshake teveel, want zodra de Mediabox Next aanstaat en ik heb beeld en geluid gebeurd het juist. Een enkele keer blijft het op TV Audio staan zodat ik handmatig op de remote control voor de Mediabox Next moet kiezen, in dat geval gaat het dan goed.

0