Receivers en versterkers

Ik zoek een high end audio video receiver voor 2.1 kanalen?

ik heb enkel een 2.1 speakeropstelling nodig.

De reden is dat het voor mij volstaat om cinema te bekijken in stereo.

Ik vind AVR toestellen heel praktisch gezien de HDMI aansluitingen.

Wat is de beste of wat is een goede keuze voor iemand die er vooral op uit is gestreamde audio-bestanden in optimale kwaliteit af te spelen?

Een antwoord toevoegen

Je mag geen antwoorden toevoegen!

Antwoorden (4)

Bart de la Fosse
22 november 2018 om 12:12

Je zou bijvoorbeeld eens kunnen kijken naar de Onkyo TX-L50 :) 

0

Gosseries
22 november 2018 om 12:33

ja, de Onkyo is niet mis.

Ik snap nu dat mijn toestellen met HDMI aansluitingen direct moeten verbonden met de HDMI connectoren van mijn TV ( de Proximus box en mijn Blu Ray speler). Hiermee krijg ik enkel geluid via de boxen van de TV, wat ergens een kleine stap terug is, maar ik zou hier mee kunnen leven.

Ik beheer al mijn muziek in de iCloud van iTunes en die wijze van beheren wil ik niet veranderen.

Tot nu gebruikte ik een AppleTV van Mac, verbonden met een AVR ( Denon 1612,10 jaar oud) met een 2.1 speaker configuratie ( inwas speakers van Bowers en Wilkins met een aparte subwoofer)

Ik denk dat de geluidskwaliteit van mijn audiobestanden naar mijn speakers toe kan opgekrikt worden door te werken met een high end versterker en een betere netwerkspeler.

Mijn oog valt op de spullen van Marantz: als versterker de HD-AMP1 en als netwerk speler de NA-11S1.

Ik ga er van uit dat die relatief grote upgrade ( ook in euro's) een merkelijke verbetering van de klank gaat teweegbrengen, wat de reden zou zijn van mijn switch.

Heeft iemand een gelijkaardige mening of zal die upgrade quasi niet te horen zijn?

0

Anoniem
12 december 2018 om 18:02

ik zou ook kijken bij nad master serie m32(met inbouw module hdmi) lyngendorf doet ook aan hdmi, dacht ik. Sommige hebben ook een ingebouwde subwoefer correctie gingen.

 

Dus een zoek tocht maar wandel de bekende high end merken even langs op hun website. Sommige hebben gewoon een hdmi input ook. als je apple tv beetje oud is heeft die toch ook een toslink uit? Dan heb je meer opties. anthem heeft ook recent een leuke stereo versterker uitgebracht (schijnt) met sub ondersteuning. hdmi weet ik niet

0

Anoniem
13 december 2018 om 19:21

Bluesound Powernode! Volledig naar wens te configureren. Schakelt tv geluid automatisch in via optisc. Kwestie van programmeren. Versterker komt uit de NAD fabrieken. Veel voor een goede prijs!

0