Smart TV

Hoe krijg ik het geluid van mijn TV apps naar mijn receiver?

Hallo,

Heel graag uw hulp.

Mijn setup:
TV – Philips 50PFK6550
Receiver – Yamaha RX-V459
Cisco 8485DVB Mediabox(UPC/Ziggo)
WD TV Live Media Player
Toslink Switch

Foto’s: https://www.dropbox.com/sh/cfpx3ivyciaexjk/AAAfLgus5XRnp2OZ2Csw7EVKa?dl=0

De optische uitgang van de TV is kapot dus ik probeer een alternatieve manier te vinden om het geluid van mijn TV naar mijn receiver te krijgen zonder dat de Cisco Mediabox daar bij te pas komt. Ik wil namelijk gebruik maken van mijn apps zoals Youtube en Vimeo, om deze te kunnen beluisteren via mijn receiver. Deze laatste heeft geen HDMI maar wel 2 optische ingangen: DVD en DTV/CBL. De DVD aansluiting is verbonden met de Cisco Mediabox en de DTV/CBL ging tot nu toe naar de output van de Toslink switch. Van deze switch ging dan weer een optische kabel naar de WD TV Live player(input 1) + eentje naar de optische uitgang van de Philips TV(input 2). Dus met de Toslink switch schakelde ik iedere keer naar input 1 om de WD TV Live van geluid te voorzien en naar input 2 om het geluid van de TV apps te kunnen horen. En dat allemaal via de DTV/CBL ingang.

Maar dit gaat niet meer. Zoals ik al zei is de optische uitgang van de TV kapot en niet meer te herstellen. Dus moet naar mijn idee het geluid van een HDMI kabel komen. Maar hoe?

Ik heb een HDMI Audio Extractor(HDMI in, HDMI out + SPDIF out) gekocht maar ik geloof niet dat ik het begrijp.

Misschien is dit ook niet de goede manier.
Weet u een goede oplossing?

Alvast mijn dank!

Met vriendelijke groet,
Athe

Een antwoord toevoegen

Je mag geen antwoorden toevoegen!

Antwoorden (2)

Bart de la Fosse
27 maart 2019 om 11:18

Een HDMI Audio Extractor werkt wellicht als je al je HDMI-apparatuur aansluit op de switch en een optische kabelverbinding maakt  tussen de switch en de optische ingang van de versterker. Dan wordt het kastje de hub in je opstelling. Maar het lijkt erop dat je een versie hebt met 1 HDMI-ingang en 1 uitgang? De resultaten van dit soort kastjes is wel heel wisselend helaas weet ik uit eigen ervaring.

0

Anoniem
27 maart 2019 om 12:38

Hallo Bart,

Dank voor je reactie.

Misschien van belang te vermelden dat mijn TV geen HDMI out heeft. Waarschijnlijk zit daar het probleem. Ik heb al van alles geprobeerd maar het is me tot nu toe nog niet gelukt.

 

 

0