Televisie

Heeft er iemand ervaring met ambilight (bias)?

Beste,

 

Mij is inmiddels duidelijk dat elke led wel last heeft van het zogehete lightbleeding clouding hoe je het ook wil noemen. Oled heeft dit als enige niet maar kan inbranden. In een engels artikel las ik over bias ligt. Dit houdt in dat je led strips of andere lichtbrond achter je tv zet. Dit geeft je ogen meer rust bij het kijken in donkere omgeving maar zou ook het lightbleeding clouding van de backlight in een led tv tegengaan. Heeft hier iemand ervaring mee werkt dit goed? Wil graag phillips hue led strips achter mn nieuwe led tv plakken omdat ik me stoor aan de witte vlekken in het scherm veroorzaakt door backlight bij donkere beelden. Phillips hue is wel aardig prijzig dus. Ik hoor graag jullie opinie!

Groetjes,

 

JornBee

Een antwoord toevoegen

Je mag geen antwoorden toevoegen!

Antwoorden (6)

Sir oled
01 juni 2020 om 18:11

Beste,

Als u denkt het probleem met contrast op te lossen met de Philips hue dan is dit nog meer synchroniciteitsproblemen op de hals halen en je budget flink doen dalen.Veel kinderziektes en in mijn ogen het geld niet waard.

https://tweakers.net/reviews/7430/philips-hue-play-hdmi-sync-box-ambilight-voor-iedere-tv.html

https://be.hardware.info/video/1789/ambilight-op-elke-tv-met-de-philips-hue-hdmi-sync-box#zoeken:hue

Voor je je laat verleiden door felle kleuren en ander verkooppraatjes ivm LG 9010 eerst goed u huiswerk maken want dat maakt het alleen maar een duurkoop.

Mvg,

0

JornBee
01 juni 2020 om 18:53

Beste,

 

dit gaat over de hue sync, die wil ik helemaal niet gebruiken. Ik wil slechts wit helder licht achter mijn tv om contrast problemen op te lossen. Dmv led strips Lg 9010 is in mijn ogen geen miskoop en voor de rest een prachtige tv natuurlijk is oled mooier maar wil het risico op inbranden niet lopen. Ik heb tot nu toe geen led tv gevonden die geen last heeft van blooming en Ja ook de samsung q90 heeft hier na het zie van verschillende reviews en filmpjes nog erg veel last van. Het is inherent aan led panelen. Ik vraag me dus nog steeds  af hoe de ervaringen zijn met het plaatsen van bias licht achter de tv.

 

mvg, JornBee

0

Anoniem
02 juni 2020 om 13:40

Ik heb al heel lang een Philips tv met ambilight, het voegt heel veel toe aan het tv kijken, vooral als het donker is uiteraard. Het creëert een extra dimensie.  Ik zou nooit meer een tv willen hebben zonder ambilight.

0

Sir oled
02 juni 2020 om 14:52

Beste,

U verandert sneller van mening dan van onderbroek ;

Echter, de zwartwaarden zijn waardeloos ondanks de full aray techniek zie ik de lichtbakken enorm oplichten met als gevolg enorme blooming effecten. Ik stoor mij hier mateloos aan zelfs zo mateloos dat ik op het punt sta deze tv terug te sturen.

mvg,

0

JornBee
02 juni 2020 om 15:09

Beste Sir Oled,

 

Ik begrijp dat u in de war bent gebracht en denkt dat mijn mening is verandert Door mijn eerdere bericht dat is hij zeer zeker niet  wat ik bedoel te zeggen is dat de LG SM9010 niet perse een slechte tv is voor de 900 euro die ik er voor heb betaald maar ik stoor mij aan de achtergrondverlichting zoals ik dat bij elke andere led tv ook zou hebben. Ik zoek  een tv die geen last heeft van blooming en dan is de enige optie Oled. Maar  ik heb nog steeds het gevoel dat het inbrandgevaar groot is. Daarom dacht ik misschien is ambilight iets. Ik ben niet op zoek naar discussie of een welles nietes spel. Ik zoek een oplossing maar ik ben bang dat wat ik wil of zoek niet bestaat. Dat is namelijk een tv zonder blooming en geen inbrandgevaar.  Groetjes Jorn.

0

Sir oled
03 juni 2020 om 11:54

Beste,

Met of zonder ambilight het (donker) grijs die eigen is aan  ips panelen  zal daarmee niet zwarter worden en heel misschien de aandacht ervan af leiden maar eens je het weet zal het je altijd storen.

Veel hangt af van bronmateriaal en tweaking  maar alle voorgestelde modellen zijn een stuk beter in het behandelen van blooming dan die 9010 waar er de laatste twee jaar 0.0 evolutie in zit.

Bij deze veel geluk met je zoektocht naar een oplossing !

0