Bediening

Aangegeven temperatuur Smart Radiatorkraan Bosch?

Beste Tom,

Ik heb je artikel van 31/3 gelezen over de Easycontrol in combinatie met Smart Radiator kranen. Ik was op zoek naar het volgende antwoord: de temperatuur die de radiator thermostaat aangeeft is de temperatuur die ingesteld staat. Ik zou verwachten dat dit kan wisselen tussen de huidige temperatuur en de ingestelde temperatuur op de kraan zelf?

In de app is dit wel duidelijk zichtbaar.

Ik hoor het graag,
Groet, Ton

Een antwoord toevoegen

Je mag geen antwoorden toevoegen!

Antwoorden (1)

Tom Dijkema
21 oktober 2019 om 12:54

Beste Ton,

Dank voor je bericht. Zoals je in mijn review hebt kunnen lezen is het erg moeilijk om de slimme radiatorkranen als gewone consument goed in te stellen. Er zit een onnauwkeurigheid van een hele graad in het systeem. Dat wil zeggen een halve graad boven de ingestelde temperatuur en een halve graad onder de ingestelde temperatuur. Dit is in feite wat het zou moeten zijn.

In eerste instantie werkte het bij mij niet zo, want de radiatoren in huis sloegen compleet op hol, waarbij het binnen anderhalf a twee uur al drie graden warmer was dan eigenlijk zou moeten. De slimme radiatorkranen stonden op de juiste temperatuur ingesteld, maar bleven maar verwarmen. Een apart klokprogramma per radiatorkraan instellen werkte uiteindelijk redelijk goed. Heb je dus de slimme thermostaat en vier radiatorkranen, dan moet je dus vijf klokprogramma's in de app maken om ervoor te zorgen dat het systeem niet op hol slaat.

Met welke temperatuurwisselingen heb jij te maken? Gaat het om die ene graad, of heb je grotere temperatuurschommelingen?

Met vriendelijke groet,

Tom Dijkema

0