Zo stel je dubbele authentificatie in voor je slimme deurbel van Ring

20 december 2019 2 Minuten 0 Reacties
Ring-Video-Doorbell-2-review-feature

Via de applicatie Ring is het mogelijke dubbele authentificatie in te stellen voor je Ring-account. In dit artikel leggen we uit hoe. Weet je dus niet waar je moet beginnen? Lees dan dit artikel en binnen een paar minuten heb je alles geregeld.

Als je de eigenaar bent van een Ring-deurbel of -camera, dan heb je ongetwijfeld in het nieuws voorbij zien komen dat er de laatste tijd wat privacyzorgen zijn. Systemen worden gehackt, wachtwoorden worden hergebruikt en anders worden ze wel gestolen. Hoe dan ook, het is verstandig om tweestapsverificatie in te stellen. In de app van Ring wordt de functie ‘dubbele authentificatie’ genoemd. Dit is een extra beveiligingslaag waarmee je kunt voorkomen dat anderen toegang krijgen tot je profiel en camera’s in en buiten het huis.

Dubbele authentificatie voor Ring

Je kunt de dubbele authentificatie regelen in de officiële app van de fabrikant. Je hebt deze app nodig voor de installatie en het gebruik van je product, dus iedereen met een Ring-apparaat in huis heeft deze app. Mocht je de app al een tijdje niet geopend hebben, dan kun je verwelkomd worden door een speciale boodschap die je op de hoogte brengt van dubbele authentificatie. Volg de stappen die je nu ziet op het scherm op en binnen no-time heb je alles ingesteld. Zie je de melding niet (meer)? Volg dan deze stappen op.

  • Open de applicatie op je smartphone.
  • Klik op het menu-icoon, links bovenin (de drie streepjes).
  • Kies voor de optie Account (bijna onderaan de lijst).
  • Onder het kopje Verbeterde veiligheid staat Dubbele authentificatie.
  • Tap daarop en druk vervolgens op de brede, blauwe knop onderin beeld.
  • Bevestig nu je account met je wachtwoord.
  • Doe hetzelfde met je telefoonnummer.
  • Vul de code in die je via sms krijgt.
  • Ring bevestigt je keuze door je meteen een e-mail te sturen. Check dus je mail.

Na het instellen van tweestapsverificatie doe je er ook goed aan je wachtwoord te veranderen. Gewoon voor de zekerheid. Dan weet je zeker dat niemand ongeoorloofd toegang heeft tot je profiel, gegevens en camerabeelden. Mocht er al iemand binnen zijn, dan moet diegene opnieuw een wachtwoord invoeren en dan krijg je vanzelf melding dat er iemand probeert in te loggen op je account. Omdat ze de code niet hebben die via sms binnenkomt, komen ze niet verder dan het inlogscherm. Dat is toch wel een fijne gedachte.

Advertentie

Meer lezen?

Wil je meer lezen over all-in-one-systemen, check dan ons uitgebreide nieuwsarchief. Ook hebben we inmiddels een groot aantal tips en recensies geschreven waar je doorheen kunt klikken.

Reacties (0)