Yale Linus aangekondigd: slim slot met stembediening

28 oktober 2020 2 Minuten 3 Reacties
yale-linus-1

Slotfabrikant Yale heeft woensdag een nieuw slim slot onthuld voor aan de voordeur, die voorzien is van stembediening: de Yale Linus.

Dit is de Yale Linus

De Yale Linus is slim slot die voorzien is van allerlei handige functies. Denk dan bijvoorbeeld aan de mogelijkheid tot het automatisch vergrendelen van de deur. Dat gebeurt wanneer je de voordeur dichtdoet en je van huis gaat of wanneer er een bepaalde tijd (tot dertig minuten) verstreken is. Je moet hiervoor wel altijd je wifi, bluetooth en locatie-instellingen aan hebben staan. Wat je daarvoor ook terugkrijgt is de optie tot het automatisch ontgrendelen van de deur, wanneer je op je voordeur afloopt. Hiervoor maakt de Yale Access-app gebruik van geo-fencing.

Het slimme deurslot maakt, naast AES 128-bits en TLS-encryptie, gebruik van Bluetooth Low Energy (BLE)-encryptie. Deze beveiliging is vergelijkbaar met internetbankieren. Als je je smartphone kwijtraakt, kun je je Yale Access-account en alle virtuele sleutels op elk gewenst moment uitschakelen. Tevens wordt je Yale Access-account beveiligd door tweestapsverificatie. Dat houdt in dat je ook altijd met een extra code, die wordt verstuurd via sms, moet inloggen. Heeft iemand je wachtwoord en account te pakken, dan kan die er dus niet in met alleen die gegevens.

Met de mobiele Yale Access-app kun je met een druk op je smartphone op afstand toegang krijgen tot je slimme deurslot en hem ook bedienen. Verbind de app met de Yale Connect WiFi Bridge om toegang te delen met vertrouwde gasten. Dan kun je meteen activiteiten bekijken, meldingen ontvangen of de deur vergrendelen en ontgrendelen, waar je ook bent. De toevoeging van de Yale Connect WiFi Bridge maakt ook integratie mogelijk met stemassistenten, zoals Amazon Alexa, de Google Assistant en Apple HomeKit, evenals met verhuurplatforms zoals Airbnb.

Advertentie

Verder kun je op verschillende manieren de deur openen en sluiten. Dat kan met een stemcommando, dat kan automatisch, dan kan via de app en dat kan via een aparte accessoire, namelijk de keypad. Met een pincode krijg je, of iemand anders, toegang tot je huis. En met een druk op de Yale-knop onderop vergrendel je de deur heel snel.

Prijs en beschikbaarheid

De Yale Linus is beschikbaar in de herfst 2020, voor een prijs van 249,99 euro. De Yale Connect WiFi Bridg kost 79,99 euro en de Yale Smart Keypad kost 69,99 euro.

Reacties (3)