De vijf beste slimme beveiligingscamera’s voor thuis

22 september 2016 8 Minuten 0 Reacties
Nest Cam slimme beveiligingscamera

Een smart home is niets zonder slimme beveiligingscamera's. Wij gingen op zoek naar vijf camera's die je thuis kunnen helpen. Van de Nest Cam tot de Logi Circle.

Een smart home is niets zonder slimme beveiligingscamera’s, dus gingen wij op zoek naar de vijf beste beveiligingscamera’s die niet mogen ontbreken in een slim huis. Daarbij kijken we niet alleen naar de functie’s die deze slimme beveiligingscamera’s herbergen, maar ook naar of er abonnementen nodig zijn om alle functies van de slimme beveiligingscamera te gebruiken.

Netatmo Welcome

Netatmo Welcome, een apparaat van 199 euro, is een beveiligingscamera voor binnenshuis. Welcome van Netatmo heeft als groot voordeel dat het over gezichtsherkenning beschikt. Daardoor kun je via jouw smartphone precies volgen welke gezinsleden al thuis zijn en wie dat niet zijn. Zodra er een vreemd gezicht wordt gesignaleerd, ontvang je daarbij direct een melding Zo zou je via Netatmo Welcome dus makkelijk een inbreker kunnen betrappen. Zeker omdat je gelijk beelden kunt inzien via de app.

Met Welcome hoef je niet over een abonnement te beschikken om jouw video’s op te kunnen slaan. Je kunt er zelf voor kiezen om ze gratis op te slaan op een microSD-kaart, automatisch in een Dropbox-cloud of automatisch op een FTP-server. Op de momenten dat er niets gebeurt in je huis, worden er overigens ook geen beelden opgeslagen. Wel gebeurt dat als er beweging wordt gesignaleerd of als er een alarm afgaat. Liefhebbers die op zoek zijn naar een buitencamera, kunnen binnenkort ook terecht bij Netatmo. Het bedrijf werkt aan het op de markt brengen van Presence.

Nest Cam Indoor

Een ander bedrijf dat zich in de afgelopen jaren heeft gericht op het ontwikkelen van een slimme beveiligingscamera, is Nest. De Nest Cam Indoor is, zoals de naam al aangeeft, een camera voor binnen. De makers begrijpen dat je niet altijd alle videobeelden kunt bekijken, dus word je gewaarschuwd zodra er beweging of opvallende geluiden in je huis worden gehoord. Die waarschuwing bestaat uit een melding op je smartphone of een e-mail met een foto waarop je het belangrijkste moment ziet. Mocht je de melding hebben gemist, dan kun je via de app alsnog bekijken wat er in de laatste drie uur is gebeurd. Een andere functie is dat de camera beschikt over een ingebouwde microfoon en luidspreker. Zo kun je dus altijd communiceren met wie er nog thuis is.

Nest abonnement

In tegenstelling tot de camera van Netatmo, heb je bij Nest wel een extra abonnement nodig om van de volledige functies gebruik te kunnen maken. Het abonnement heet Nest Aware en je hebt twee verschillende varianten. Voor het goedkoopste abonnement betaal je tien euro per maand of honderd euro per jaar voor je eerste camera en vervolgens vijf euro per maand of vijftig euro per jaar extra voor elke volgende camera. In dat geval kun je genieten van tien dagen videogeschiedenis. Voor volledige geschiedenis van dertig dagen betaal je dertig euro per maand of 300 euro per jaar voor je eerste camera en vervolgens vijftien euro per maand (of 150 euro per jaar) voor iedere volgende camera.

Andere extra functies bij een betaald abonnement, is onder meer dat je een aparte melding kunt ontvangen als de Nest Cam een mens ziet. Daarnaast kun je clips en time-lapses maken van de mooiste momenten en activiteitszones creëren. In dat laatste geval geef je aan welke plekken extra goed in de gaten gehouden moeten worden. Van die plekken ontvang je dan speciale meldingen. De Nest Cam Indoor kost overigens 199 euro en in tegenstelling tot Netatmo, neemt deze camera wel altijd op. Wil je meer weten over de Nest Cam? Lees dan ook onze uitgebreide review.

Canary Flex

Niet alleen binnenshuis kunnen we wel een beveiligingscamera gebruiken, ook buiten is het handig als alles in de gaten wordt gehouden. Een slimme beveiligingscamera voor buiten is de Canary Flex. Het apparaat, dat ook binnen gebruikt kan worden, is volledig waterbestendig en is ervoor gemaakt om onder andere tegen regen, sneeuw, hitte en kou te kunnen. Daarbij zorgt de HD camera zowel overdag als ’s nachts voor helder beeld, iets wat onder andere bereikt wordt door de automatische night vision. Daarnaast beschikt de camera over een microfoon, waardoor je via de bijbehorende app kunt horen als er iets gezegd wordt in de buurt van de camera. Een ander voordeeltje van de Canary Flex, is dat het apparaat dingen aanleert. Zo word je alleen gewaarschuwd als er echt iets aan de hand is.

De Canary Flex heeft zijn naam te danken aan zijn lenigheid. Zo laat de flexibele mount het toe om de camera 360 graden rond te laten draaien. De camera wordt in november 2016 verwacht en kost 200 dollar. Nog voordat de camera op de markt komt, introduceert Canary zijn nieuwe gratis membership waarbij je beelden 24 uur lang gratis terug kunt kijken en onbeperkt beelden kunt downloaden. Mocht je graag dertig dagen lang gebruikmaken van videogeschiedenis, dan kun je ook voor een Canary Membership kiezen. Een dergelijk abonnement kost 9,99 dollar per maand voor één camera, 14,99 dollar voor twee of drie apparaten en 19,99 dollar voor vier apparaten. Canary Flex neemt overigens alleen beelden op als er ook daadwerkelijk iets gebeurt.

Logi Circle

Logitech heeft ook een slimme beveiligingscamera in zijn assortiment. Het gaat om de Logi Circle, een HD-camera die voor een bedrag van 169 euro te koop is. De camera kan altijd duidelijke beelden voorleggen en die beelden kunnen op een onbeperkt aantal apparaten worden bekeken. Net als met de andere slimme beveiligingscamera’s, kun je ook bij de Logi Circle rekenen op meldingen zodra er beweging wordt gedetecteerd in jouw huis. Door gebruik te maken van slimme filters voorkomt Logitech overigens dat je constant wordt lastig gevallen met meldingen. Alleen wanneer het apparaat echt het idee heeft dat er iets niet in de haak is, word je gewaarschuwd. De camera beschikt ook over een microfoon en een luidspreker. Mocht jouw hond dus toch weer stiekem op de bank liggen, kun je hem van afstand laten weten dat hij daar vanaf moet komen.

Logitech heeft weliswaar een gratis service waardoor je tot 24 uur jouw videogeschiedenis kunt bekijken, maar begrijpt ook dat sommige liefhebbers graag langer de beschikking willen over hun beelden. In dat geval kun je kiezen voor Circle Safe, een abonnement dat ervoor zorgt dat je tot 31 dagen toegang hebt tot jouw videogeschiedenis. Ook kun je daarmee aangepaste dagoverzichten maken voor een dag of tijdvak. Een dergelijk abonnement kost 7,99 euro per maand per camera of 59,99 euro per jaar. De eerste maand kan men gratis genieten van een Circle Safe-abonnement. Wil je meer weten over de Logi Circle? Lees dan ook onze uitgebreide review.

Nest Cam Outdoor

Nadat we hierboven al schreven over de Nest Cam Indoor beveiligingscamera, komen de makers daarvan binnenkort ook op de markt met een buitencamera. De Nest Cam Outdoor filmt constant en waarschuwt jou zodra hij merkt dat er iets niet in de haak is. Zodra de camera een persoon heeft gezien, kun je direct de app openen en bekijken wie er rond jouw huis rondloopt. Daarbij beschikt de camera over een microfoon en een luidspreker. Terwijl je dus kunt horen wat anderen zeggen, kun je zelf ook een kreet geven waardoor de inbrekers schrikken en snel weer weg zijn. De Nest Cam Outdoor wordt nog in 2016 in Nederland verwacht. Net als voor de Nest Cam Indoor is er ook voor de buitencamera een abonnement om langer dan drie uur video’s en gebeurtenissen terug te kunnen zien.

Meer lezen?

Wil je meer lezen over de mogelijkheden van de smart home? Neem dan ons uitgebreide archief eens door met tips en adviezen. Ook kun je het dagelijkse nieuws in de gaten houden en vragen stellen, zodat we je wellicht verder kunnen helpen.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)