Video IFA 2019: smarthome trends en producten

24 september 2019 2 Minuten 0 Reacties
IFA 2019 video smarthome

FWD is op zoek gegaan naar de smarthome trends en producten op IFA 2019, waar we je in deze video een impressie van geven.

Op IFA 2019 in Berlijn besteedde bijna elke fabrikant wel in meer of mindere mate aandacht aan het slimme huis. Er zij echter ook elk jaar hallen specifiek ingericht voor het smarthome. Wij namen een kijkje in deze hallen en geven je in onderstaande video een impressie van de nieuwste trends en producten.

Smarthome trends en producten

Op het gebied van smarthome waren er dit jaar wat minder opvallende aankondigingen dan vorig jaar. En dat is niet per se een slecht teken. Veel bedrijven focussen zich op het uitbreiden van hun diensten, het verbeteren van de software en het uitbreiden van de compatibiliteit met platformen van derden. Je zou dus kunnen zeggen dat de markt wat volwassener aan het worden is, met producten waar de kinderziektes wel uit zijn en waarmee je een betrouwbaar en volledig smarthome kunt inrichten.

Twee interessante trends voor 2019 – 2020 zijn de integratie van spraakbediening en de opkomst van de inbouwmodules. Spraakbediening zien we eigenlijk in elke productgroep van de consumentenelektronica wel opkomen maar vooral in en rondom het huis heeft dit handige toepassingsmogelijkheden. Zo zie je in onze video over de nieuwste trends op het gebied van smart appliances (witgoed) dat je tegenwoordig je oven, koelkast en vaatwasser met een simpel spraakcommando kunt bedienen. De opkomst van de inbouwmodule is een opvallende trend omdat die module al even bestaat maar nu pas echt onder de aandacht lijkt te komen. Met dit soort modules kun je zonder zichtbare aanpassingen of grote investeringen je domme verlichting slim maken of je domme zonwering slim maken.

Alles over IFA 2019

Wil je meer lezen over alle nieuwe producten die tijdens IFA 2019 gepresenteerd zijn? Lees dan onze 2019 IFA round-up op het gebied van homecinema, smarthome en mobile. Daarnaast hebben we als redactie een artikel geschreven en een behind-the-scenes video gepubliceerd waarin we terugblikken op onze ervaringen tijdens de beurs.

FWD op YouTube

Abonneer je ook op ons YouTube-kanaal. Hier vind je al onze video’s waarin we je de nieuwste producten, ontwikkelingen en trends laten zien.

Reacties (0)