VELUX KLF 200 interface koppelt producten aan automatiseringssysteem

22 augustus 2017 1 Minuut 0 Reacties
Velux

Dankzij de nieuwe VELUX KLF 200 interface kunnen voortaan alle ramen met één druk op de knop bediend worden. Met de interface zijn elektrisch bedienbare producten van het bedrijf nu voor het eerst aan bijna elk smarthome- of gebouwbeheersysteem te koppelen.

De compacte VELUX KLF 200 interface heeft vijf ingangen voor signalen van sensoren en schakelaars van smarthome- of beheersystemen. Bij zo’n signaal worden direct de juiste elektrisch bedienbare VELUX INTEGRA-producten geactiveerd. Denk aan dakramen, modulaire lichtstraten, rolluiken en gordijnen die open of dicht gaan om de hoeveelheid frisse lucht en daglicht te reguleren.

De KLF 200 interface is te gebruiken als aanvulling op een bestaand VELUX bedieningssysteem of om elektrische VELUX-producten te integreren in een overkoepelend automatiseringssysteem. De standaardinstellingen van de interface voldoen volgens het bedrijf aan de meest voorkomende eisen voor integratie. Voor specifieke instellingen en scenario’s is een online configuratieprogramma beschikbaar. Daarmee is bijvoorbeeld in te stellen dat ramen en rolluiken sluiten als het alarmsysteem afgaat of dat de windsensor bij stevige wind een seintje geeft, waarop de buitenzonweringen omhoog gaan.

De KLF 200 wordt in principe door een bevoegd elektricien in een gebouwbeheerssysteem geïnstalleerd, maar kan ook door een particulier in zijn smarthome worden geïntegreerd. De KLF is al geschikt gemaakt voor de aankomende integratie met Apple Homekit en het VELUX Active met Netatmo programma waarbij door middel van een App voor iOS en Android, de producten kunnen worden gecombineerd met Netatmo-producten.

Reacties (0)