Tweede generatie luchtkwaliteitsmeter Eve Room aangekondigd

28 augustus 2018 1 Minuut 0 Reacties
eve-room

Eve heeft de tweede generatie van zijn luchtkwaliteitsmeter aangekondigd, genaamd de Eve Room. Uiteraard met Homekit-ondersteuning. Met het apparaat kun je verschillende dingen in huis meten, zoals de temperatuur, vochtigheid en luchtkwaliteit.

Dit is de nieuwe Eve Room

Eve, voorheen bekend als Elgato Eve, heeft de tweede generatie van de Eve Room aangekondigd. Dit is een luchtkwaliteitsmeter voor in huis, met ondersteuning voor Homekit van Apple. Met het apparaat kun je de temperatuur, de vochtigheid en de luchtkwaliteit, in de vorm van vluchtige organische stoffen (VOC’s), meten. De nieuwe Room kan worden vooruit besteld op de website van de fabrikant en zal vanaf 12 september beschikbaar zijn. Hieronder een overzicht van de nieuwe functies van deze nieuwe luchtkwaliteitsmeter.

De Eve Room beschikt over een touchscreen met e-ink, waardoor het energieverbruik laag is en je toch directe bediening hebt. Het apparaat is tevens in staat andere apparaten aan te sturen, wanneer bepaalde waarden te veel dalen of zakken (zoals luchtreinigers die je hebt staan, maar in veel gevallen doen die dat al automatisch). De Room gaat zes weken en een beetje mee op een volle accu en wordt opgeladen via micro-usb. Verder kun je het apparaat ook bedienen met de Home-app, Siri, de Apple Watch en het bedieningspaneel op je iPhone.

De data die de Eve Room opslaat, wordt versleuteld en is vanaf een afstand bereikbaar (je kunt die dus inzien wanneer je niet thuis bent). Verder werkt de Room het beste met temperaturen tussen de nul en vijftig graden en de vijf en 95 procent vochtigheid. Er kan een afwijking ontstaan van 0,3 graden of drie procent vochtigheid. Ook is er ondersteuning voor bluetooth (Low Energy) en heeft het e-inkscherm een resolutie van 200 bij 200 pixels. De afmetingen zijn 54 millimeter bij 54 millimeter bij 15 millimeter.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)