Terug naar fabrieksinstellingen: Google Home, Nest Mini en Nest Hub

19 januari 2020 2 Minuten 8 Reacties
google-nest-mini-foto-6

Soms is het handig om de slimme speakers van Google terug te brengen naar de fabrieksinstellingen (zoals je hem dus in huis gehaald hebt). In dit artikel leggen we je per speaker uit hoe het werkt, zodat je na een simpele handeling een speaker hebt die zo goed als nieuw is.

Teruggaan naar de fabrieksinstellingen van een slim apparaat is op verschillende momenten handig. Bijvoorbeeld wanneer je hem tweedehands wil verkopen. Dan doe je er goed aan dat er geen enkel spoor van jou als vorige gebruiker aanwezig is, zodat je zeker weet dat er niets fout kan gaan. Het kan ook zijn een apparaat minder goed functioneert: in veel gevallen kan opnieuw opstarten of teruggaan naar de basisinstellingen, zoals die uit de fabriek kwam, de oplossing biedt. We leggen hieronder per speaker uit hoe dat werkt.

Google Home

Als je al heel snel een slimme speaker van Google met de Google Assistent in huis gehaald hebt, dan is de kans groot dat je nu nog steeds een Google Home hebt staan. De slimme speaker is al een paar jaar te koop en doet het nog altijd prima. Als je terug wil gaan naar de fabrieksinstellingen dan hoef je slechts één handeling te verrichten. Je drukt namelijk de microfoonknop in voor vijftien seconden. Die knop vind je op de achterkant, in het midden. Als het gelukt is, dan geeft de Google Assistent vanzelf aan dat de operatie geslaagd is.

Google Nest Mini / Home Mini

Als je de Google Nest Mini hebt (je herkent hem aan het gat aan de onderkant, waarmee je hem kunt ophangen), dan moet je eerst de microfoon uitschakelen. Die knop zit aan de zijkant van de slimme speaker. Vervolgens druk je met je hand voor vijftien seconden op de bovenkant. Als je de Google Home Mini hebt, dan heb je er zelfs een speciaal knopje voor. Die zit eveneens aan de onderkant. Houd hem voor vijftien seconden ingedrukt. Voor beide slimme speakers geldt dat je na vijftien seconden de bevestiging krijgt van de Assistent.

Advertentie

Google Nest Hub

Als je thuis een Google Nest Hub hebt staan, dan is het gelukkig ook net heel moeilijk om terug te gaan naar de fabrieksinstellingen van het apparaat. Rechts achterop vind je namelijk de twee volumeknoppen. Het is zaak dat je die allebei tegelijkertijd indrukt en dat voor tien seconden lang. Als je dat doet, dan komt de boodschap in beeld te staan dat je nu teruggaat naar de fabrieksinstellingen. Bevestig hier je keuze. Dit geldt overigens voor alle smart displays waar je de Google Assistent op aantreft, niet alleen de Nest Hub.

Meer lezen?

Wil je meer lezen over all-in-one-systemen, check dan ons uitgebreide nieuwsarchief. Ook hebben we inmiddels een groot aantal tips en recensies geschreven waar je doorheen kunt klikken.

Reacties (8)