Gesponsord Smarthome Energie Gesponsord door Gaslicht.com

Stijgt jouw energierekening ook zo hard? (ADV)

11 april 2022 2 Minuten 0 Reacties
Zonnepanelen 1

Wie naar de huidige energieprijzen kijkt, zal daar niet blij van worden. Iedereen ziet zijn of haar vaste lasten in Nederland dit jaar aanzienlijk stijgen en het einde van de prijsstijging is ook nog niet in zicht. De overheid adviseert om de verwarming een of twee graden lager te zetten, maar er is nog veel meer dat je kunt doen. Heb je een mooie spaarrekening? Kijk dan eens of je je woning ook kunt verduurzamen. Als je namelijk zelf energie weet op te wekken, dan kan dit al snel veel geld per maand schelen.

Je kunt zonnepanelen kopen om kosten te besparen 

Als je graag zelf stroom wilt opwekken, kun je zonnepanelen kopen. Dit is een veelgebruikte manier om je energiekosten te laten dalen. Je kunt namelijk je dak gebruiken om je eigen elektriciteit op te wekken. Kijken we naar de torenhoge tarieven voor energie van vandaag de dag, dan zie je dat je je investering in zonnepanelen binnen een paar jaar terugverdiend hebt. Het is dus zeker de moeite waard om te kijken of jouw dak geschikt is voor panelen en zo ja, hoe je kunt zorgen dat je het maximale rendement uit je panelen kunt halen. Een expert kan je goed voorlichten over de mogelijkheden. 

Zorg dat je klaar bent voor de toekomst

Wie zonnepanelen laat aanbrengen op diens dak, zal vervolgens gebruik kunnen maken van stroom die op dat moment door de zon wordt opgewekt. Als je zonnepanelen kopen gaat, merk je echter dat je je stroom ook graag zou willen opslaan. Zo kun je bijvoorbeeld ’s nachts de stroom gebruiken die je overdag opgewekt hebt. Tegenwoordig zijn er nog geen geschikte batterijen om deze stroom op te slaan. De verwachting is dat deze batterijen er in de toekomst snel zullen komen. Als je daarom panelen op je dak laat leggen, is het verstandig om rekening te houden met hoe je deze panelen in de toekomst op de batterij gaat aansluiten. Op die manier hoef je later niet alles weer aan te passen en ga je goed met je tijd mee.

Is jouw dak geschikt voor zonnepanelen?

Als je zonnepanelen op je dak laat leggen, dan zal je het beste rendement krijgen wanneer je dak naar het zuiden gericht is. Ook de hoek van je dak is van invloed op het rendement dat je maakt. Je leverancier kan je goed vertellen wat je moet doen om een hoog rendement te verkrijgen en kan ook helpen om de panelen zo te richten dat ze perfect naar de zon gericht zijn. Laat je daarom goed voorlichten, want je zult zien dat dit het rendement sterk kan doen toenemen.

Dit artikel is geschreven in opdracht van Gaslicht.com.

Reacties (0)